Gaming

40 millió forintot nyert a Clash Royale első világbajnoka


Soha nem fizettek még ki ekkora nyereményt mobilos esport-versenyen.

A “hagyományos” esport-játékok, mint a CS:GO, a League of Legends vagy a Dota 2 mellett egyre inkább komolyan kell venni a mobilos esportot is: ennek legékesebb bizonyítéka a Clash Royale, melynek most hétvégén rendezték a világbajnoki döntőjét, a Crown Championship World Finals-t.

A nagyszabású torna fináléjában az amerikai kontinens legjobbjai csaptak össze: a mexikói SergioRamos ellenfele az egyesült államokbeli MusicMaster volt. 2:1-es állásnál úgy tűnt, hogy MusicMaster egyenlíthet, vagyis jöhet a döntő meccs, ám ekkor SergioRamos egy zseniális húzással ledöntötte ellenfele bal oldali tornyát, megszerezve a végső győzelmet.

Ezzel a mexikói játékos lett a Clash Royale első világbajnoka, aki 150 ezer dollárt, átszámítva közel 40 millió forintot nyert az első hellyel.

“Fogalmam sincs, mit fogok kezdeni vele, ez rengeteg pénz” – mondta SergioRamos a döntő utáni interjúban.

A 150 ezer dolláros fődíj valóban óriási összeg: a Hearthstone-világbajnokságon – ami talán a legközelebb áll a mobilos esport-szcénához jelenleg – például 250 ezret nyer az első helyezett, ami jól mutatja, milyen tempóban közelít a Clash Royale a “nagyokhoz”. Azon pedig talán senki sem lepődik meg, hogy mobilos esport versenyen soha nem volt még ekkora nyeremény – ha ilyen tempóban fejlődik a játék, akkor hamar megdöntheti majd a saját rekordját.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva