Hearthstone

Fix Legendary, 1/20, Pity Timer: a pakknyitás aranyszabályai


Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a bontogatásról.

Nyakunkon az új Hearthstone kiegészítő, a Kobolds and Catacombs megjelenése, hiszen Európában péntek hajnaltól válik elérhetővé a legújabb csomag. Néhány pakk kártyát mindenki bonthat majd garantáltan, miután már a bejelentkezésért jár 3 csomag, ráadásul az új Dungeon Run játékmódból is ki lehet majd ütni néhányat – nem is beszélve az elmúlt hetek Tavern Brawl-jutalmairól. Sokan azonban bizonyára jóval többet fognak bontani ennél. És ha már bontás, nem árt átismételni az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat!

Íme minden lényeges információ három fő pontban.

Fix Legendary

A Blizzard néhány hónappal ezelőtt bevezetett egy játékosbarát újdonságot, miszerint ha olyan kiegészítőt bontasz, amilyet korábban még nem, akkor az első 10 csomagban fixen lesz egy Legendary kártya. Ez természetesen a Kobolds and Catacombs-ra is ugyanúgy vonatkozik majd, vagyis lényegében már a 9 ajándék pakkból össze kell jönnie jó eséllyel a narancs ritkaságú kártyának.

Kép: Hearthstone

Bontási arányok

Ha az első 10 pakkra vonatkozó speciális szabályoktól eltekintünk, akkor az alábbi arányok vonatkoznak a Legendary és az Epic lapokra.

  • Átlagosan minden 20. csomagban van Legendary lap.
  • Átlagosan minden 5. csomagban van Epic lap.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ezek csupán átlagos érték, vagyis ettől mindkét irányba eltérhet a tényleges bontásod. Viszont minél nagyobb a minta, vagyis minél több csomagot bontasz, annál inkább közelíteni fognak a bontási arányok ezekhez az értékekhez, hiszen csökken a szórás (100 csomagnál például 5 Legendary és 20 Epic a várható érték).

De ha már arányok, van még egy nagyon fontos tudnivaló…

A Pity Timer

A jó öreg számláló, amit régebben sokan urbánus legendának tartottak csupán, mostanra azonban nyilvánvalóvá vált a létezése – pláne azok után, hogy a Blizzard is beismerte, hogy van ilyen. De mi a lényege? Tulajdonképpen az, hogy nem engedi, hogy kirívóan nagy balszerencséd legyen. Egészen konkrétan az alábbi két szabályról van szó:

  • A legrosszabb esetben is minden 40. csomagban van Legendary lap.
  • A legrosszabb esetben is minden 10. csomagban van Epic lap.

A gyakorlatban tehát ez azt jelenti, hogy ha kibontasz egymás után 80 csomag kártyát, akkor garantáltan lesz köztük legalább két Legendary lap. Fontos, hogy a Pity Timer mindig “nullázódik”, vagyis mindig a legutóbbi Legendary / Epic laphoz képest kell számolni a 40, illetve 10 csomagot.

Kép: Hearthpwn

Zárásként még egy fontos gondolat: a garantált és az átlagos érték két különböző dolog. Ha például kibontasz 50 csomagot az új kiegészítőből, akkor 2 Legendary lapot garantáltan fogsz nyitni, hiszen az első 10 pakkban fixen lesz egy, onnantól pedig 40 csomagon belül jönnie kell a másodiknak a Pity Timer miatt. Ugyanakkor mivel átlagosan minden 20. csomagban van Legendary, ezért a várható érték nem 2, hanem 3 Legendary – átlagos szerencsével ennyit fogsz bontani.

Reméljük, hogy sikerült tisztáznunk az esetleges kérdőjeleket. Szerencsés bontogatást mindenkinek!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva