Counter Strike

Ez az ötös a Gamer.hu CS:GO álomcsapata 2017-re! Szavazz a sajátodra is:


Eseménydús év volt, mégis csak egyetlen névnél bizonytalanodtunk el egy picit. A többiben szerintünk nincs kérdés!

Az álomcsapat megalkotásánál igyekeztünk félretenni a személyes szimpátiát és szakmai alapon megtalálni a legütősebb ötöst:

  • Fontosak a jó egyéni mutatók, MVP címek a nagy eventeken, vagyis a 250 000 dollárnál nagyobb összdíjazású versenyeken.
  • Még fontosabbak a csapatban elért minél nagyobb sikerek ugyanebben a kategóriában.
  • Elengedhetetlen, hogy posztján a világ egyik legjobbja legyen.

Ez alapján az alábbi ötöst neveznénk az “Év csapata” címre a nemzetközi elitből!

IGL – FalleN (SK)

Nem kérdés, hogy a világ egyik legjobb irányítója, akire egyes ellenfeleknek nincs ellenszere. Az egyik legnagyobb rivális irányító, karrigan például az elmúlt 3 évben egyszer sem tudta LAN-on legyőzni.

Jól használja az embereket, a köré építi a köröket, aki épp a legjobb formában van.

Ha valakinek nem megy aznap, egyből vált, és mellékszereplővé teszi hívásaival. Akinek viszont sül a keze, mennybe megy a meccsen a rá épített stratégiáknak hála.

2017 nagyversenyei közül 16-ra jutott ki, 6-ot megnyertek az SK-val. Ezeken 3-szor ment csak 1.00-es rating alá, átlaga 1.13, 2-szer lett az adott torna MVP-je.

Entry – rain (FaZe)

A sztárokkal teletűzdelt FaZe egyik legjobbjává nőtte ki magát olofmeister és GuardiaN nyári érkezése óta. Rendkívül stabil, egyetlen rossz versenye volt idén, az EPICENTER-t lázas betegen játszotta végig.

A modern kori entry tökéletes példája, aki egyetlen pillanat alatt tud átvedleni supportba, ha úgy hozza a helyzet.

2017 nagy tornái közül 16-on jártak a FaZe ötösével, ebből 4-et megnyertek, rain 2-szer lett MVP. Ratingje a már említett egyetlen alkalommal ment 1.00 alá, akkor se sokkal, éves átlaga 1.16.

Hibrid playmaker – coldzera (SK)

Az arc, akire bármit rá lehet bízni. Az SK apró termetű terminátora második számú AWP-sként és riflerként is igazi ragadozó. Tavaly a világ legjobbjának választották, nagyon meglepődnénk, ha idén nem duplázna. Ez mellesleg még soha senkinek nem sikerült CS:GO-ban.

A fegyverek sokszínűsége miatt igazi hibrid játékos, stílusát tekintve pedig inkább a második vonalban érzi jól magát.

Az entry szállítja az infót, ő pedig bemegy és rendet rak. CT oldalon pedig ha csak le kell tartani, az neki szinte ajándék.

A csapatszintű statokat már FalleN-nél kitárgyaltuk, 16 tornából 6 győzelem. Egyénileg idén neki lett a legtöbb MVP címe nagyversenyen, szám szerint 3, ratingje pedig egyszer sem ment 1.00 alá, 2017-es átlaga 1.24 lett.

Jolly Joker – NiKo (FaZe)

2017 elején karriere végre az őt megillető mederbe került, a FaZe kivásárolta a mousesports ötöséből. Az európai sztárokból álló mix bevállalta, hogy nem használ klasszikus supportot a kezdőben, inkább a skillre helyezi a hangsúlyt. Így mi is megengedjük magunknak ezt a luxust az év álomcsapatában.

NiKo egyéni skillje egyre magasabban szárnyal, one tap stílusa és rövid spray-ekre építő aimja az idei év egyik legjobbjává tette. Konkrét posztja igazából nincs, elindul valamire és hozza a nyitó killeket.

Emellett a pisztoly és force körök királya, nála egy dezi gyakran jobb, mint másnál az AWP.

A csapatszintű statok ugyanazok, mint rain esetében a nagyversenyeket tekintve. 16 alkalomból 4 győzelem, sőt még az MVP címekből is ugyanúgy 2 esett neki is. A statok azonban jobbak mint norvég társánál, idén 1.23-as ratinget átlagot és egyszer sem került 1.00 alá.

Sőt, 1.05 alá sem, amit még coldzera sem mondhat el magáról. Legjobb versenyén NiKo 1.7-es monster ratinget lőtt, coldzera idei nagyversenyes rekordja 1.47. Az MVP címek és a csapatszintű kevesebb győzelem miatt viszont NiKo így is csak 2017 második legjobbja.

AWP – kennyS (g2)

A legnehezebb döntés ezen a poszton volt, hiszen a francia AWP-s mellett s1mple is pazar évet zárt. Az ukrán csodagyerek azonban 10 nagyversenyéből egyet sem nyert meg a Na’Vi-val 2017-ben és így MVP sem lehetett. Hiába a 1.20-as pazar egyéni mutató, csapatként nem jött ki neki a lépés.

Nem úgy a franciának, aki ugyan “csak” 1.16-os átlagot hozott, de ezt 11 nagy tornán tette, amiből kettőt meg is nyert a G2, és mindkétszer kennyS lett az MVP!

Az AWP teljhatalmú ura, amint van pénze a csapatnak, már veszik és dobják is neki.

Egymaga képes meccseket eldönteni, és a hisztikkel vegyes csapongó teljesítmény idén elkerülte, kezd felnőni a profi szinthez. A 11 versenyből csak 2-n ment 1.00 alá a ratingje, akkor se sokkal. Az idei negatív csúcs 0.95 volt, összességében tehát kiegyensúlyozott évet zárt az EnVy-ből februárban a G2-be igazoló AWP-s.

Egy álomcsapat sosem lehet teljesen objektív, már csak a kiválasztás szempontjai miatt is mindenkinél más és más. Mi idén a szakmai teljesítményt és a szerepek szerinti válogatást vettük előtérbe.

Az egyéni MVP címek, magas átlag és a csapatszintű győzelmek voltak az első számú szempontok.

Ha szigorúan a 2017 nagyversenyein szerzett átlagokat néznénk, a HLTV-nél máshogy festene a Top5. De annyiban alátámasztja ötösünket a mértékadó szakportál, hogy a Top10-be azért mindannyian befértek:

De kis túlzással azt is mondhatnánk, foguk a 2017-ben legalább 2 MVP címig jutó 5 játékost, és kineveztük őket álomcsapatnak:

Házon belül sem értettünk egyet, a Gamer.hu álomcsapata valójában a diktátor Hemi álomötöse csupán. Sn0w és dokiúR teljesen más szempontok alapján válogatta ki 2017 legjobbjait:

Sn0w: NiKo, Zeus, Dosia, AdreN és kennyS

dokiúR: FalleN, NiKo, TaZ, TACO és XANTARES

Hemi és dokiúR, valamint Hemi és sn0w csapata 2-2 helyet metszi egymást, doki és sn0w viszont csak NiKo-ban értett egyet.

Szerinted melyik volt 2017 álomcsapata?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva