Counter Strike

GG, pont a téli szünetet rontották el vele. Az akciós CS:GO miatt csalóhullám várható


A Steam idén is karácsonyi akciókat hirdetett, ami egyes játékoknál kifejezetten örömteli, máshol viszont egyenesen tragédia.

A CS:GO nem nehéz kitalálni, a tragédia kategóriába sorolható. Elég csak megnézni az elmúlt pár év statisztikái alapján, hogy mit eredményezett a karácsonyi leárazás:

  • 2014 decemberében összesen 58 000 bant osztottak ki. Aztán jött az akciós CS:GO, 2015 januárja máris 77 000 bant hozott.
  • 2015 decembere ugyanez, ekkor 117 000 banolt játékos volt a hónapban. Leárazták karácsonyra a CS:GO-t, 2016 januárjában máris rekordnak számító 166 000 ban hullott a hó mellett.
  • Tavaly sem úsztuk meg, 2016 decembere 164 000 bant termelt, ez 2017 januárjára ez 184 000-ra ugrott a leárazások miatt.

De ha mindezt pontosan tudjuk mi is, a Valve is, a Steam is és mindenki a világon, akkor miért kell ebbe beleszaladni minden évben?

Mint annyi minden másért, ezért is csak a pénzt tudjuk hibáztatni.

A CS:GO kizárólag Kínában személyi iratokhoz kötött, a világ többi pontján annyi accountod lehet, amennyit akarsz. Ha kitiltanak, veheted is a következőt. Persze egy kitiltásra nem szívesen áldoz pénzt az ember, ezért jön jól a Steam Sale.

Megérkezett a karácsonyi Steam Winter Sale! Lord Gaben végre elhozta az év legjobb akcióit! – gamer.hu

A Valve végre ledobta az atombombát, ismét leakcióztak egy csomó játékot! A Halloween Sale nem is olyan régen ért véget, de a Valve karácsonykor sem hagy minket nyugton, na de a pénztárcánknak meg végképp nem!

A leárazások alatt olcsóbban juthatnak CS:GO-hoz a csalók, az akciós account pedig nem fáj annyira, ha lebukik. És a statisztikákból látjuk, hogy januárra sok el is hasal, de addigra már számos player játékát tönkretették.

Lecsalják őket, rangot buknak miattuk, felidegesítik magukat és még sorolhatnánk a káros hatásukat.

Túl sokat nem tehetünk a dolog ellen. Minden évben kénytelenek vagyunk végignézni, hogy mikor a legtöbb időnk lenne játszani, akkor lepik el a szervereket a csalók. És teszik tönkre a békés szünidei MM-eket, csak mert olcsón vettek egy kisaccot. Nem sok jót ígér a mostani szünetre, de legalább fel tudunk készülni a dologra.

Íme három legjobb tanácsunk a túléléshez:

  • Tárazz be valami más játékot is, ami eltereli a figyelmed. Ha lecsalnak CS:GO-ban, pörgess valami mást egy rövid ideig, aztán ismét nekifuthatsz.
  • Premade csapattal keressetek meccset. Ha öten egyszerre vagytok a lobby-ban, mellettetek biztos nem lesz csaló. És ellenfélnek is 5 együtt játszó embert dob majd jó eséllyel, így tudjátok leginkább megúszni a solo queue csalókat.
  • Állítsd be a Prime-ot, az ünnepek alatt ne bízz a Trust Factorban! Prime-on bizonyítottan kevesebb a csaló, inkább itt érdemes próbálkozni.

És mit tesz a Valve eközben? Kb tenyerét dörzsölve nézi, ahogy a Steam Sale miatt veszik és veszik a rengeteg CS:GO-t, akiket aztán januárban jól ki lehet tiltani.

Azt hiszem ezt hívják ingyen pénznek. És egyúttal kicseszésnek a normális játékosok felé …

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva