League of Legends

A legjobb anti-meta pick, Unsealed Spellbook Sivir!


Ki gondolta volna, hogy a legújabb trend Koreából jön? Mi biztosan nem...

Kezdésnek beszéljünk egy kicsit az Unsealed Spellbook Keystone-ról. A rúna lehetővé teszi, hogy játék közben váltogassuk a Summoner Spell-eket, ráadásul még a képességek töltési idejét is csökkenti. Persze a váltás nincs ingyen, egy Summoner Shard fejében váltogathatjuk csak a képességeket, amit időnként a játék szór nekünk. Az elsőt 2 percnél kapjuk, a többi minden 6. percben zuhan. Maximum 2 ilyen Shardot birtokolhatunk egyszerre.

Sokan egyből arra gondolhatnak, hogy mennyire erős lehet ez egy Ignite ösvényben, vagy a támogatók esetében az Exhaust-nál, ám közel sem az ilyen jellegű effektek esetében éri meg a leginkább. A Teleport és a Flash talán a játék két legfontosabb Summonere, az egyik könnyedén kiegyenlítheti az egyenlőtlen küzdelmet a térkép bármely pontjáról, vagy segíthet abban is, hogy a hátrányunkat csökkentsük, vagy minimalizáljuk egy esetleges nehezebb ösvényfázisban, a másik pedig szinte mindenki képességtárában benne van, annyira sokoldalú. Egyértelmű hát, hogy ezt a két képességet szeretnénk a lehető legtöbbször aktívnak látni a repertoárunkban, ebben pedig a lehető legjobb segítség az Unsealed Spellbook.

Ha a Teleport – Flash felhasználók esetében a legeffektívebb a Keystone, mégis mit keres akkor egy lövészen?! Sivir esete rendkívül egyedi. Nincs nála jobban pusholó karakter a játékban, ez pedig kiváló fegyver a hypercarry kompozíciók ellen. Egy olyan ösvényben, ahol a lövésznek az egyetlen dolga a biztonságos farmolás, hogy a 20. perc környékétől beinduljon, egy Sivir felér egy rémálomnak. Vayne például nem túl erős a játék korai szakaszában, ahhoz hogy hasznossá váljon, ki kell húznia az ösvényfázist, lehetőleg biztonságosan. Sivir erős pusholásának köszönhetően szinte biztos, hogy Vayne és társa a saját tornya alatt ülne egy kempingszéken és azon gürcölnének, hogy ne a torony, hanem nagy nehezen ők vigyék el a farmot. A meta pedig éppen ezeknek a korai szakaszban gyenge, hypercarry hősöknek áll, Sivir ennek a metának az ellenszereként került újból elő.

Az Unsealed Spellbook Sivir a világ legidegesítőbb dolga lett pillanatok alatt. A koncepció pofonegyszerű, Flash és Teleport starttal az egyetlen dolgunk, hogy ellehetetlenítsük az ellenséges ösvényes duót. Sivir Q és W képessége folyamatos push alatt tartja a minion wave-eket, a Teleport pedig abban segít, hogy ezt az ellenfél ne tudja kivédekezni. Ha éppen fogyna a mana, vagy összejött a pénz egy nagyobb tárgyra, gyors Recall és mehet is vissza a TP az ösvényre, míg a másik oldal folyamatosan vagy pénzt, vagy tapasztalati pontot fog veszíteni.

Az Unsealed Spellbooknak köszönhetően nemcsak egyre sűrűbben fogjuk tudni használni a Flasht és a Teleportot (legalább két percet spórolhatunk a végleges töltési időből, ez nagyon sok!), hanem az ösvényfázis végeztével nyugodt szívvel lecserélhetjük a TP-t egy ortodox Heal vagy Cleanse Summoner Spellre.

probuilds.net

Elsőre furcsának tűnhet, de működik, olyannyira, hogy már nem is nagyon lehet találni olyan Sivir meccset, ahol ne az Unsealed Spellbook Keystone tündökölne a rúnatárban.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva