Hearthstone

Európa kapitulált: megvan a HS-világbajnokság négy elődöntőse!


Összefoglaló a világbajnokság harmadik napjáról.

Csütörtök és péntek után szombaton is nyolc mérkőzést rendeztek Amszterdamban a Hearthstone World Championshipen: először a csoportok második továbbjutói dőltek el, utána pedig legjátszották a negyeddöntőket. Íme az eredmények!

Decider meccsek

Orange 0:3 tom60229

Orange és tom60229 az első fordulóban már találkoztak, akkor a tajvani játékos győzött. A svéd ezúttal sem tudott revansot venni: nagyon sima 3:0-val búcsúzott Orange.

Aggro Druid vs Razakus Priest
Razakus Priest vs Cube Warlock
Tempo Rogue vs Tempo Rogue

JasonZhou 3:0 muzzy

Az amerikaiak legjobbjának tartott muzzy számára is már a csoportban véget ért a verseny: a kínai JasonZhou 3:0-val küldte haza. Ők is játszottak már csütörtökön, akkor muzzy nyert, Jason azonban bosszút állt.

Aggro Druid vs Razakus Priest 1:0
Tempo Rogue vs Razakus Priest 1:0
Control Warlock vs Razakus Priest 1:0

Purple 0:3 ShtanUdachi

A harmadik decider meccsen is 3:0-s eredmény született, méghozzá a világbajnokság eddigi legsimábbja: ShtanUdachi kevesebb mint 20 perc alatt (!) elintézte Purple-t.

Aggro Druid vs Jade Druid
Tempo Rogue vs Control Warlock
Razakus Priest vs Tempo Rogue

Fr0zen 3:2 OmegaZero

A végére azért jutott egy igazán izgalmas decider párharc is, Fr0zen és OmegaZero ötmeccses párbajt vívtak. Az utolsó Druid vs. Priest meccs maratoni volt, ám mivel Raza és Anduin az utolsó 5 lapban ragadt OmegaZero számára, ezért a meccs végére felőrölte őt a Jade-áradat.

Control Mage vs Murloc Paladin
Razakus Priest vs Aggro Druid
Control Mage vs Razakus Priest
Jade Druid vs Aggro Druid
Jade Druid vs Razaku Priest

Negyeddöntők

DocPwn 2:3 JasonZhou

Az első negyeddöntőben a kanadaiak eddig hibátlan meglepetésembere, DocPwn úgy tűnt, folytatja menetelését. A tavaly is Top 4-ig jutó JasonZhou azonban a torna egyik nagy fordítását bemutatva háromszor is legyőzte a Tempo Rogue-ot, az utolsó mirror meccsen két korai Corridor Creeper segítségével.

Jade Druid vs Aggro Druid
Razakus Priest vs Razakus Priest
Tempo Rogue vs Razakus Priest
Tempo Rogue vs Aggro Druid
Tampo Rogue vs Tempo Rogue

SamuelTsao 1:3 tom60229

A tajvaniak egyszerre lehettek boldogak és szomorúak, hiszen biztos volt, hogy egyikük ott lesz a Top 4-ben – de az is, hogy valamelyikük búcsúzik. Végül az esélyesebbnek tartott tom60229 nyerte a párharcot.

Aggro Druid vs Jade Druid
Razakus Priest vs Razakus Priest
Aggro Druid vs Tempo Rogue
Tempo Rogue vs Tempo Rogue

Fr0zen 3:2 Sintolol

A torna talán legegyedibb lineupját hozó játékos, Sintolol számára a másik Mage-et hozó játékos jelentette a végállomást. Pedig kétszer is vezetett, ám Fr0zen fordítani tudott – érdekesség, hogy az utolsó, végletekig kiélezett meccset mindketten Frost Lich Jainaként fejezték be.

Razakus Priest vs Control Mage
Jade Druid vs Jade Druid
Control Mage vs Jade Druid
Razakus Priest vs Razakus Priest
Control Mage vs Razakus Priest

ShtanUdachi 1:3 Surrender

Az utolsó negyeddöntőben a koreai Surrender került előnybe, ám a második meccsen egy Living Manára érkező Psychic Screammel ShtanUdachi egyenlíteni tudott. Ebben a párharcban azonban a Jade Druid cserben hagyta az orosz, így az utolsó európai játékos is búcsúzott.

Jade Druid vs Tempo Rogue 0:1
Razakus Priest vs Aggro Druid 1:0
Jade Druid vs Aggro Druid 0:1
Jade Druid vs Razakus Priest 0:1

Hiába volt tehát hat európai is a mezőnyben, a Top 4-ig egyikük sem jutott el. Az elődöntőkben JasonZhou vs Fr0zen és tom60229 vs Surrender meccseket fognak rendezni.

Folytatás vasárnap 16 órától!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva