Hearthstone

Már a jövő héten bejelenthetik a legújabb Hearthstone nerfeket


Szinte biztos, hogy jönnek a változások, hamarosan pedig meg is tudjuk, mik lesznek azok.

Ben Brode néhány héttel ezelőtt elárulta, hogy a Hearthstone következő nagyobb frissítése valamikor február folyamán érkezik. Ez több újdonságot is behoz majd a játékba – leginkább eventek formájában -, de erősen utalt arra is, hogy nerfek is érkezhetnek az új patch-ben.

“Több beszélgetést is olvastam a balanszról. A következő hónapban jön egy frissítés, amely több király eventet is tartalmaz majd – ekkor jöhet bármiféle balansz változtatás. Minden esetleges változást be fogunk jelenteni, amint közelebb lesz a patch megjelenése” – írta Brode a Twitteren két héttel ezelőtt.

Brode bizonyára nem véletlenül emlegette a balanszot: lényegében biztosra vehetjük, hogy lesz változás a kártyákat illetően. Nem is lenne meglepő, hiszen az elmúlt egy évben az volt a tendencia, hogy két kiegészítő megjelenése között jön egy adag nerf – így volt tavaly februárban (Spirit Claws, Small-Time Buccaneer), júliusban (The Caverns Below) és szeptemberben (Fiery War Axe, Murloc Warleader, Innervate, Hex, Spreading Plague) is. Minden okunk megvan tehát azt feltételezni, hogy a Blizzard most februárban is pezsdít és igazít egyet a metán – a rotáció közelsége ide vagy oda.

Oké, de mikor?

Az elmúlt egy év tapasztalata az, hogy a Blizzard rendre két hetet hagy felkészülni a játékosoknak a változásokra: mindhárom említett “nerf-csokor” 12-14 nappal a bejelentés után lépett érvénybe. Nevezhetjük ezt amolyan “kéthetes szabály”-nak.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha a Blizzard februári frissítésben gondolkodik, akkor hamarosan itt kell lennie a bejelentésnek. A múlt heti világbajnokság nyilván sok figyelmet elvett, ám egy jövő heti bejelentés már bőven benne van a pakliban: ha február közepére tervezik a patch megjelenését, akkor a most következő héten mindenképpen jönnie kellene a bejelentésnek.

És hogy mi változhat? Ez egy még nehezebb kérdés, hiszen az áprilisi Standard rotáció jócskán árnyalja a képet, már ami a meta helyzetét, illetve a változtatások hosszú távú következményeit illeti. Csak hogy egy példával is érzékeltessük: sokan a Corridor Creepert tartják a legesélyesebbnek egy nerfre, de ez a lap is egyértelműen gyengülni fog, ha Patches kirotál és kiszorulnak a paklikból a kalóz-csomagok. Ettől persze még a Wild miatt a Blizzard továbbra is közbeléphet – ez történt a Dreadsteed esetében is tavaly nyáron.

A lényeg az, hogy jövő hétfőtől érdemes lesz fülelni, belépünk ugyanis abba a tartományba, ahol tényleg bármikor érkezhet a bejelentés. Kíváncsian várjuk, mit tartogatnak a fejlesztők!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva