Gaming

Resilience a Melee, plusz pont a Ranged row-n a Mahakam Defenderre – Swim megreformálná a sorokat


Az amerikai streamer növelné a stratégiai döntések számát.

Mióta minden unit agile lett a játékban, kiveszett a sorok identitása, legtöbbször olyan apróságok miatt pakolunk máshova lapokat, mint a Geralt: Igni körbejátszása.
Még tavaly beszélt arról a Gwent fejlesztője, a CD Projekt Red, hogy egységesen bárhova letehetővé (agile) teszik az összes unitot, ugyanis valami más tervük van a sorokkal, hogy érdekessé tegyék őket.

Azóta egyedül egy változtatás jött, megérkezett a row limit a Swarm játékstílust korlátozandó, kilencben maximalizálva az egy sorba tehető kártyák számát.

Swim legutóbbi videójában felvetett egy ötletet, hogy miként lehetne több stratégiát belevinni a játékba ezen aspektus tekintetében, négy igencsak érdekes példát is hozott:

    1. A Mahakam Defender a harmadik körben kijátszva nagyon gyenge (részben ezért sem gyakori vendég a dekkekben), ezt ellensúlyozandó boostolná magát öttel, ha a Ranged row-ra tennénk le, de megmaradna a Resilience képessége ha máshova helyezzük le mert épp Carryovere van szükségünk.
    2. Szintén ugyanide téve kapna öt armort a Vrihedd Dragoon, cserébe viszont ötre menne le az ereje. Ezt abban az esetben érdemes választani, ha számítunk arra, hogy sok leszedéssel játszik ellenfelünk.
    3. Abaya képessége maradna, de nem egy kattintással választhatnánk, hogy mit csináljon, hanem attól függően, hova kerül.
    4. Morenn leszedne, vagy bizonyos mennyiségű sebzést okozna egy szemben lévő unitba.

Kihangsúlyozta, hogy nem kell, hogy minden lapra kerüljön row specifikus képesség, de amellett, hogy dinamikusabbá válna a játékmenet, a mozgatni képes unitok is jelentőségteljesebbé válnának. Saját kártyáinkat átmozgatva újra aktivizálhatnánk képességét, ellenfelét elmozgatva pedig megváltoztathatnánk azt. Lehet, hogy ez előhozná a movement Scoia’tael dekkeket?

Természetesen ez csak felvetés (amit egyébként Swim már továbbított a CDPR-nak), először a Midwinter patch-el elrontott balansz helyrehozásán dolgozik a fejlesztői gárda, de később egy kifejezetten érdekes eleme lehetne a játéknak.

A videó megtekinthető itt:

Ti hogy adnátok újra értelmet a soroknak?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva