Counter Strike

CS:GO X-akták – Meglepő sorozat ütötte fel a fejét, bemutatkozik a “G2-átok”


2018 eddig 3 nagyversenyt adott a CS:GO világának, de szinte mindegyik teljesen más volt. De csak szinte!

Volt ugyanis egy közös pont mind a háromban. Az ELEAGUE Major, a StarSeries és az IEM győztese bár 3 különböző csapat lett, volt bennük valami egyforma. És itt most nem arra gondolunk, hogy mindhárom győzelem meglepetés volt, vagy hogy mind a 3 csapat a FaZe-t verte a döntőben.

Ennél valami sokkal misztikusabb, sokkal megmagyarázhatatlanabb dolgot találtak a győzelmek hátterében.

Városi legenda rovatnak is beillene, hiszen a tényleges győzelemhez nem sok köze volt, inkább csak egy kis érdekesség ez a “G2-átok”. Azért G2, mert az ő legyőzésükkel kapcsolatos, és azért átok, mert nagyon úgy tűnik, a versenygyőzelemhez a franciákon keresztül vezet az út.

  • A Major alatt a G2 durván bekezdett és 3:0-s mérleggel veretlenül zárták a csoportkört. Első vereségük a Top8-ban várt rájuk, a Cloud9 kiütötte őket a rájátszásból. És igen, később meg is nyerte a versenyt.

  • A StarSeries alatt ugyanez volt a forgatókönyv, a franciák hiábtlan csoportkört hoztak, a Renegades és az Astralis legyőzésével. Jött a rájátszás és vele az első vereség, az ellenfél a mousesports volt. Kiejtették a franciákat, és behúzták a versenyt.

  • Katowicében kétszer is kikatak, de nekünk csak az első kell. Az a pillanat, amikor elveszítettéka  veretlenségüket. A G2 először a csoportkör felső ágán bukott el, és na vajon kitől kaptak ki? Bizony a fnatic volt a tettes, akik később megnyerték az egész versenyt.

Vagyis a lényeg, hogy van valami mágikus erő a G2-ban, ami a versenygyőzelemhez kell. És aki először megveri őket, abba átszáll ez az erő. Ha megfigyelitek, de a Cloud9, se a mouz, se a fnatic nem kapott ki azután, hogy megverték a G2-t. Onnantól verhetetlenek voltak. Szóval aki először megveri az adott tornán a G2 csapatát, az onnantól képtelen veszíteni, az lesz a végső győztes! Mindegy, hogy csoportkör, playoff, alsó vagy felső ág, amikor a G2-t valaki legyőzi, az meg sem áll a bajnoki címig.

Mostantól figyelni fogunk a “G2-átok” jelenségére és arra, melyik csapatot kapja el a misztikus sorozat legközelebb.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva