Gaming

“Elvesztettem a 10 éves fiamat a Fortnite miatt” – Veszélyben vannak a fiatalok?


Vigyázat veszély! A játékok már megint átvették az uralmat a fiatalok felett.

Az angol ITV televízió reggeli műsorában, a This Morningban szerepelt egy anya a fiával, a téma pedig ezúttal is a függőség volt, ami a Fortnite-ban teljesedett ki. A gamerek számára természetes, hogy több órát töltenek egyhuzamban a gép előtt, hiszen az aktuális kedvenc játéka mindenkit lefoglal és csak úgy repül az idő olyankor. Leonak korábban is volt Xbox-a, 4-5 éve, ám a Fifát abba tudta hagyni, egy órát játszott, aztán csatlakozott a családhoz, sportolt, segített főzni az édesanyjának, aztán megjelent a Fortnite Xbox-ra.

Túlzásba esett Leo – Veszélyben vannak a fiatalok a Forntnite miatt?

Leo nem volt erősen fogva, a szülei hagyták neki, hogy játsszon, aztán ez teljesen megváltoztatta az életmódját.

“Ez a játék teljesen más, mint a FIFA, sokkal izgalmasabb, nem lehet abbahagyni olyan könnyen, főleg ha jól megy és minden nagyszerű”

Majd megkérdezi a műsorvezető Leótól, hogy egy órába belefér 2-3 meccs is, nem elég? -Amire jön a válasz, hogy természetesen nem. (Aki pedig játszott már Fortnite-ot vagy PUBG-t, de igazából bármilyen online multiplayert, az tudja, hogy 1 óra szinte semmi.)

Az “megoldás” a játék törlése volt

Na de akkor most veszélyben vannak a fiatalok a Fortnite miatt?

Az ügy vége az lett, hogy Leo édesanyja törölte a Fortnite-ot a gépről, aminek Leo a kezdetben nem örült, de pár nap után visszatért a normális életbe. Mindez nagyszerűen hangzik, de a probléma ezzel az, hogy nem tudjuk, mennyire mond igazat a fiú. Most őszintén, akit az anyja berángat egy reggeli beszélgetőműsorba, merne mást mondani, mint hogy persze, sokkal jobb lett az életem? Egy olyan dolgot vontak meg az életéből, ami korábban rengeteg boldog percet szerzett számára. Nem képmutatás ez? Nehezen tudom elképzelni, hogy a szüleinek ne lenne egyetlen káros szenvedélye, de ezzel nincs is semmi probléma. Inkább kordába kell tartani ezeket, nem pedig teljesen megvonni, főleg ha még örömet is hoz az ember életébe.

 

A teljes műsort itt nézhetitek meg:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=rzqQHP7rFWQ

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva