Counter Strike

Az ASUS radarhacket csomagol a termékeihez?


Az ASUS hang alapú "radarhack"-et csomagol a termékeihez, ami felvet pár kérdést.

Egyik kedves olvasónk, Viktor hívta fel a figyelmünket az ASUS laptopjának a szoftverébe épített funkcióra, ami a Sonic Radar nevet viseli.Ez a program gyakorlatilag a szürke zónába tartozik, azaz a játékok nem bannolnak érte, de nyilvánvalóan előnyt adnak, emiatt a használatuk nem mondható fairnek. Egyébként az ASUS hangkártyákhoz és alaplapokhoz is jár a driver, amit kis ügyeskedéssel a hasonló hangchippel rendelkező alaplapokra/hangkártyákra is rávarázsolható.

Hogyan is működik?

A program azt figyeli, hogy milyen irányból érkeznek a különböző hangok. Külön kiválaszthatjuk azt is, hogy milyen hangokat mutasson a szoftver, tehát ha csak a trappokra és a bomba plantolására vagyunk kíváncsiak, akkor ezeket aktiváljuk. Ha tényleg csak a fegyverlövésekre vagyunk kíváncsiak és nem akarjuk, hogy más hangok is bezavarjanak, akkor beállítjuk a nekünk tetsző opciókat és kész is vagyunk.

Ezeket gyakorlatilag észrevehetjük akkor is, ha jó a térhallásunk, viszont hatalmas előnyt jelenthet PUBG-ben, ha nem tudjuk megmondani hirtelen, hogy futás közben honnan lőttek ránk, vagy CS:GO-ban nem találjuk a bombát a füstben.


A radart pedig kedvünk szerint tudjuk testreszabni. Beállíthatjuk a méretet, az áttetszőséget és természetesen oda pakoljuk, ahol nem zavar minket. Használat közben pedig így néz ki:

CS:GO esetében pedig:

Láthatjuk, hogy nem a hagyományos értelemben vett radarhacknek számít, de azért olykor-olykor egész jól jöhet. Míg a CS:GO esetén a VAC nem bannol érte, addig a PUBG esetén az új anti-cheat, ami még a Windows Defenderrel is összeakadt, az már tiltja a használatát, valószínűleg nem sokáig lehet majd itt alkalmazni, hiszen némi tökéletesítés után ismét be fog kerülni az anti-cheat, de hogy ehhez mennyi időre van szüksége a PUBG Corp.-nak, az már egy másik kérdés. A Sonic Radar használatához pedig az ASUS termékeire van szükség, lehetséges, hogy megoldható, más gyártó termékeivel is. De vajon erre van szüksége a gamereknek? Nem tisztességtelen előny ez másokkal szemben?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva