Counter Strike

Végre befejezték az új AntiCheat rendszert, éles a VACnet! Több millió dolláros géppark készült a csalók ellen


John McDonald, a Valve programozója egy San Franciscóban tartott konferencián árulta el, milyen vasak is működtetik a VAC új munkáját.

A legnépszerűbb online multiplayer játékokban mindig nagy problémát okoztak a csalók. A CS:GO 2014-ben már a legnépszerűbb online FPS játék volt és elég magas számban jelentek meg a cheaterek is a játékban. A jól ismert Source motorra épült ugyanis az új Counter-Strike is, amit már korábban bőven volt idejük kiismerni a cheat készítőknek. A Valve szerint, “kifizetődő és értékes munka” a csalók elleni harc. Aki pedig eltöltött pár órát a CS:GO-ban, az tudja, hogy mennyire is idegesítő, amikor lecsalnak MM-en, mégsem tehetünk semmit.

Vagyis csak tehettünk, hiszen a Valve legutóbbi előadásán azt ígérték, mostantól új fejezet kezdődik!

A VACnet egy teljesen új rendszer, mely a régi VAC és az Overwatch mellett indult be, egy év fejlesztői munka után. Szeptember óta már tesztelik, de most tették alá azt a processzormennyiséget, hogy tényleg eredményes is tudjon lenni! A program elemzi és értékeli a játékosok ingame viselkedését és folyamatosan tanul, fejlődik.

Megjegyzi, hogyan néz ki egy csalás, hogy mozog egy csaló. És ha legközelebb felismeri ez a megjegyzett mintát, azonnal lecsap és banol!

John McDonald azt is elárulta, az első támadást az aimbot ellen intézi a VACnet. Ezek ugyanis könnyen felismerhető, mégis túlságosan elterjedt csalásokat tesznek lehetővé a cheatereknek. A célkereszt koordináták szerinti irreális mozgását figyeli, és ha lehetetlen dolgokat lát, repül a ban:

  • túl hirtelem és villámgyors rántások a kill előtt és a kill után
  • túl nagy megtett út a célkeresztnek a kill előtt és a kill után
  • mellément lövések utáni fejlövés

Arra is választ kaptunk, hogy a játékosoknak mit is jelent majd ez:

“A mai naptól a játékosok kevesebb csalóval találkoznak majd. És a csalókról szóló cikkek és panaszkodás is drasztikusan lecsökken majd, ez biztos” – állítja McDonald

A VACnet szoros együttműködésben áll majd a programozói munka mellett az Overwatch ügyekkel is:

A VACnet ugyanis figyeli a meccseket és vagy azonnal banol, vagy Overwatch-ba küldi az ügyet. Ha ott a felhasználók is csalónak minősítik, akkor ebből tanulva legközelebb már magától kiosztja a VAC bant.

És hogy mi működtetei mindezt?

Összesen 3456 processzor, ebből 1700 csakis a CS:GO-ra. A maradék pedig az összes többi Valve játékra jut. A brutális park több millió dollárból épült fel, reméljük tényleg sikerrel is jár.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva