Counter Strike

Az megvan, hogy a Dignitas női csapata többet nyert idén, mint a North vagy a NiP?


Bár sokan panaszkodnak a női mezőny alacsony díjaira, a dignitas female egyversenyen nyert annyit, mint Gambit három alatt.

A női díjazások körül mindig áll a bál, és ebbe a “vegyes mezőny” kérdéskörbe most nem is mennénk bele. Ezúttal másról lesz szó, méghozzá a domináns csapatokról és a női mezőny fejlődéséről.

Nem lehet például azzal a ténnyel vitatkozni, hogy 2017.ben az IEM Katowice női tornája 30.000 dolláros összdíjazással zajlott, idén már 50.000 volt a díjalap. A növekvés megkérdőjelezhetetlen, más kérdés, hogy egy-egy erős csapat uralni tudja szinte az összes versenyt.

Régen a NiP ugyanezt eljátszotta, amikor bejött a CS:GO, brutális veretlenségi szériájuk volt a svédeknek. A női mezőnyben is kevés jelenleg még az igazán erős, jó csapat, de a dignitas female ilyennek tűnik.

Idén eddig egy versenyen indultak, azt meg is nyerték és kerestek vele 25.000 dollárt.

Nem olyan sok, gondolnátok, de összehasonlításképp itt van négy Top20 csapat, akik idén még nem kerestek ennyit, pedig több versenyen indultak!

A NiP 10., a Renegades 11., a North 14., a Gambit pedig 16. az aktuális világranglistán, a nyeremények viszont 2018-ban nem ezt mutatják:

  • A NiP 21.750 dollárt nyert idén a summit és az IEM Katowice alatt
  • A Renegades 15.000-nél jár a Major, a StarSeries és az IEM Katowice után
  • A North szintén három versenyen járt, 23.000 dollárt kerestek a Majoron, a summiton és az IEM Katowicén összesen
  • A Gambit pedig 17.750 dollárnál jár a Major, a StarSeries és az IEM KAtowice után

Szóval ahelyett, hogy a női mezőny alacsonyabb díjain panaszkodna egy csapat, inkább verje halomra a riválisokat. Mert tisztán látszik, hogy a kisebb versenykörnyezetben jobban lehet kaszálni, mint a HLTV Top20 egyes tagjainak, a keményebb mezőnyben.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva