Fortnite

Visszatért a Double Pump, ám lehet, hogy hotfix érkezik rá!

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: Double, Pump,

Legendája van a "Double Pump" kifejezésnek a Fortnite-ban. A legenda most újból a játék része, ez pedig nem tetszik az Epic Games-nek.

A Double Pump stratégiát néhány frissítéssel ezelőtt úgy tűnt, hogy végleg kivégezte az Epic Games. Ám a legújabb, v3.5.0-ás frissítéssel visszatáncolt a játékba, ez pedig sokakat meglepett.

A stratégia lényege hihetetlenül egyszerű, két Pump Shotgun gyors váltogatásával lehet irdatlan mennyiségű burst-öt művelni, ezzel gyakorlatilag pillanatok alatt le lehet bontani bárkit. Főleg, hogy ha miénk a magasabb pont és az ellenfeleink fejét tudjuk célozni. Annyira effektív volt ez a stratégia, hogy már-már mást nem is nagyon játszottak a játékosok, ezért az Epic Games úgy ahogy van gyengítette az egészet. Egy plusz töltés animációt raktak a fegyverváltások közé, így a sebessége a kombónak drasztikusan csökkent. Nem is érte meg onnantól kezdve a Double Pump használata. Később természetesen megjelentek olyan lehetőségek is, mint a Double Heavy Shotgun (ez egy az egyben olyan volt, mint a régi Double Pump), vagy a Pump + Tactical, esetleg a Pump + Heavy.

 

Double pump is back…? Why? from r/FortNiteBR

A legújabb frissítésben viszont az Epic visszavonta a váltások közötti töltés animációt, ez pedig sokan úgy gondolták, hogy a Double Pump visszatérését fogja jelenteni. A probléma ezzel annyi, hogy az animáció eltörlésével csak egy másik változtatást kompenzáltak a fejlesztők, ugyanis a legújabb frissítésben a fegyverek erejéhez mérten, lassabban, vagy gyorsabban tudunk fegyvert váltani. Egy Bolt Action Sniper Rifle elővétele például röhejesen hosszú lett, időbe telik majd megszokni…

Kompenzáció ide vagy oda, a frissítés után természetesen sokan ráugrottak a lehetőségre, hogy újból kipróbálják a régi, jól bevált stratégiát. S a közösség legnagyobb meglepetésére, működött. Ugyan a crosshair össze-vissza ugrál, ám a Double Pump képes nagy sebességgel burst-ölni!

Idővel az Epic Games fülébe is eljutott a sztori, miszerint működik a Double Pump, természetesen nem hagyták szó nélkül az esetet.

Redditen válaszoltak az egyik Double Pump-ot érintő posztra Loomin személyében, aki elmondta, egyáltalán nem szándékos ez a jelenség a játékban, elsőbbségi jogot fog élvezni ennek a hibának a javítása.

A Double Pump tehát újra a játék része, már csak az a kérdés, hogy meddig. Lehetséges, hogy még hotfix formájában frissítésen kívül javítják a “hibát” ha lehet, ám az is bőven benne lehet a pakliban, hogy több időt igényel a fix, így akár egy hétig aktív maradhat a Double Pump stratégia.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva