Hearthstone

13% – az sok vagy kevés? Ekkora a randomfaktor az új kiegészítőben


Megnéztük, mekkora a random lapok aránya a The Witchwoodban.

A szerencse egy meglehetősen gyakran tárgyalt aspektusa a Hearthstone-nak, hiszen kevesen szeretik azt, amikor nem a valódi tudás, hanem egy kockadobás vagy egy mákos topdeckelés dönt a meccs kimeneteléről. Ugyanakkor – kártyajátékról lévén szó – a szerencse szerepét nem lehet kiiktatni, hiszen teljesen véletlenszerű, hogy éppen melyik lapokat húzzuk fel a paklinkból. De mi a helyzet magukkal a kártyákkal?

Sokan már a “random” szó puszta látványától is irtóznak, de vajon mennyi lapon szerepel ez ténylegesen? A lapbemutatók alatt lehetett olyan véleményekkel találkozni, melyek arról panaszkodtak, hogy túl sok a véletlenszerű effekt.

Az igazság azonban az, hogy semmivel nincs több RNG a The Witchwoodban, mint az elmúlt pár kiegészítőben.

A random effektek

Ha megnézzük, hogy mennyi olyan lap jelent meg az elmúlt pár kiegészítőben, amin szerepel a “random” szó, akkor azt tapasztaljuk, hogy meglehetősen konzisztens arányokkal dolgozik a Blizzard.

  • The Witchwood – 18
  • Kobolds & Catacombs – 18
  • Knights of the Frozen Throne – 19
  • Journey to Un’goro – 11
  • Mean Streets of Gadgetzan – 19
  • Whispers of the Old Gods – 19

Jól látszik tehát, hogy az Un’Goro kivételével mindig 18-19 körül volt az ilyen lapok mennyisége, ez körülbelül 13 százalékos arányt jelent.

Természetesen nemcsak az lehet random, amin szerepel ez a szó, hiszen az RNG sok más esetben is szerephez jut, például a Discover effekteknél. Szerencsére azonban ilyen jellegű kártyából sincs sok: a The Witchwoodban például csak 8 darab (a laphúzásokat nem számolva).

Összességében tehát azt mondhatjuk, hogy az újonnan megjelent lapok kevesebb mint egyötöde olyan csupán, aminél bizonytalan, hogy mit is fog csinálni pontosan.

“Történelmileg” megállapíthatjuk, hogy ez egy jó arány, hiszen ez nem több annál, mint amit eddig megszokhattunk. A lényeg persze az, hogy a használt paklik esetében mekkora szerephez fog jutni az RNG – lesznek-e olyan deckek, mint az Evolve vagy a Big Priest, melyeknek voltak olyan kulcslapjai, amik véletlenszerűen működtek. Ez azonban még a jövő zenéje, hiszen kell még egy-két hét, mire elkezd kialakulni az új meta…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva