Hearthstone

Ezeket a régi lapokat kukázták elő újra a játékosok a rotáció után


Avagy Classic kártyák, amiket nem nagyon láthattunk mostanában akcióban.

A Standard rotáció mindig rengeteg izgalmat tartogat a Hearthstone-ban, hiszen azáltal, hogy beszűkül a használható lapkészlet, rendre előkerülnek olyan lapok, melyekkel korábban hónapokon vagy akár éveken keresztül nem lehetett találkozni.

Nincs ez másképp most sem: összegyűjtöttük azokat a Classic lapokat, melyek hosszú idő után jutottak újból szerephez az elmúlt napokban.

Druid

A class jelenleg erősen a Spiteful deck körül forog, így másfajta Druid paklival ritkán lehet csak találkozni. Ettől persze még vannak ilyenek, mint például a fontos lapokat veszítő Token Druid új verziója, mely Soul of the Foresttel igyekszik stabilizálni magát.

Hunter

Ennél a class-nál nincs igazán nagy meglepetés, egyedül talán a Arcane Shotot lehet megemlíteni, amely mostanra alap lett az Odd Face Hunterekben. Igazi visszatérőnek azonban ezt sem mondanánk, hiszen a Spell Hunterek már korábban is használgatták.

Mage

A Secret vonal Wildba kerülésével a Mage-nek új deckek után kellett néznie, de továbbra is vannak Tempo-jellegű, sőt, Aggro felé hajló paklik is. Ezekben gyakran felbukkant az Arcane Missiles, különösen azoknál a deckeknél, amik az Odd mechanikára építenek.

Paladin

Jelenleg talán az Odd és az Even Paladin a két legdominánsabb eleme a metának. Előbbiben a Blessing of Might már-már kötelező lappá vált, de találkozni a korai board kontrollt elősegítő Light’s Justice-szal, illetve a buffolásban segítő Sword of Justice-szal is. A páros deckekbe visszatért a leginkább a sok Silence miatt visszaszoruló Tirion Fordring, illetve gyakran látni a Paladin mirror meccseken extra hasznos Avenging Wrath-et is. Az újonnan erősödő Secret vonalra alapozó deckekben pedig a Noble Sacrifice és a Redemption tűntek fel újból, amik a Mysterious Challenger óta nem voltak alapból pakliban.

Priest

A Priestnél a Hunterhez hasonlóan nincs igazán visszatérő, egyedül a Shadow Madness az, amely néha felbukkan egy-egy deckben, de igazából nem jellemző.

Rogue

Egészen szépen teljesít újból a Tempo Rogue, melynek létezik normál és Odd változata is. Különösen utóbbiban egyáltalán nem ritka a Sinister Strike, mely egy olyan olcsó Combo aktivátor, ami tökéletesen illeszkedik az “arcra menős” stratégiához.

Shaman

Shudderwock deckek nem bizonyultak elég erősnek, ezért másfelé kell nézelődniük azoknak, akik a Shamanból szeretnének kihozni valamit. Az Even Shamanban látszódik is némi potenciál, hiszen akadnak, akik jó Legend helyezést értek el vele: ezekben a paklikban fel-felbukkan a Stormforged Axe.

Warlock

A The Witchwood megjelenése újból előhívta a klasszikus Handlockokat, méghozzá leginkább páros költségű deckek formájában, hiszen az összes kulcslap jól illeszkedik ebbe – többek között a Shadowflame is.

Warrior

Hogy a Warrior számára mi jelentheti majd az igazi áttörést, arra még nem nagyon sikerült rájönnie a játékosoknak. Az azonban biztos, hogy a gigantikus mennyiségű armorral operáló Odd Warriorokba újból nagyon jó lehet a Gorehowl – nem ritkán kettőt is használnak belőle.

Neutral

A Neutral lapok közül a legkomolyabb felfutást a Ironbeak Owl produkálta, különösen az Odd paklikban, ahol ugyebár nem áll rendelkezésre a Spellbreaker, így mindenképpen szükség volt valamilyen Silence alternatívára – legfeljebb Warlock deckekben láthattuk nagy ritkán mostanság Defile-aktivátorként. Van egy másik 3 manás visszatérő is, a Wolfrider, amely szintén Odd deckekben látható főleg, különösen az agresszív fajtákban (Hunter, Rogue).

Ha már agresszív deckek: a Raid Leader és a Stormwind Champion is említést érdemelnek, melyek az Odd Paladin paklikban bukkantak fel elsőre meglepő, de abszolút ütőképesnek bizonyuló adalékként. Végezetül pedig mindenképpen szót kell ejteni az Ancient Watcher, Sunfury Protector, Defender of Argus hármasról, ők a fentebb már említett Handlockban kezdtek új életet.

Ti melyik lapok visszatérésén lepődtetek meg a leginkább?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva