Hearthstone

A Blizzard semmiből sem tanul? Úgy tűnik ez durvább, mint a Possessed Lackey + Dark Pact


Egyre többen állnak át a Taunt Druidra, méghozzá nem véletlenül!

A Kobolds & Catacombs megjelenése után elég nagy felhördülést váltott ki, hogy mégis milyen indíttatásból találta ki a Blizzard a Possessed Lackey + Dark Pact kombót a Warlock számára – azóta is mindennaposak az ötödik-hatodik körben kiröppenő Voidlordok és Doomguardok, amit nem mindenki néz jó szemmel. Egyértelműen kiderült, hogy borzasztóan veszélyes tud lenni, ha mindössze 1 manáért el tudjuk pusztítani egy lényünket, amire ráadásul a Carnivorous Cube is rátett egy lapáttal a különféle kombólehetőségekkel. A The Witchwood erdejéből azonban most egy új szörnyeteg mászott elő…

A kép ne tévesszen meg senkit: a Hadronox természetesen nem egy új lap. Idő kérdése volt azonban csak az, hogy mikor sikerül építeni rá egy igazán erős decket. Az 1 manás aktivátor már eddig is létezett rá a Naturalize személyében, az új kiegészítőben azonban megjelent egy olyan spell, amely elindította a decket a diadalúton: ez nem más mint a Witching Hour.

A kombóval pont az a baj, mint ami a Warlock esetében is: ha az ellenfélnél megfelelően jönnek a lapok, akkor nincs lehetőség a beleszólásra. Ha valaki esetleg még nem találkozott a deckkel: az alábbi folyamatról van szó.

  • Miután kellő mennyiségű Taunt lényünk halt már meg (leginkább: The Lich King, Primordial Drake, Ironwood Golem, Rotten Applebaum), akkor kijön a Hadronox, majd gyorsan le is lőjük Naturalize-zal. Ez pont ki is jön 10 manából, amivel nemcsak az effektet sütjük ki, de biztosítjuk azt is, hogy a legendás pók fixen ott legyen a halott lényeink között, mielőtt valami baj érné (transform vagy lopás effekt).
  • A Witching Hour innentől fogva fixen a Hadronoxot támasztja fel, hiszen mást Beasttel nem játszunk.
  • A visszahozott Hadronoxot szintén rögtön ki lehet lőni egy Carnivorous Cube-bal, amivel ráadásul be is stackelünk belőle még két darabot.
  • Ha esetleg jön egy Silence effekt a Cube-ra, mielőtt az meghalna, akkor sincs gond, hiszen még egyszer el lehet sütni a kombót, ha 2-2 példánnyal játszunk.

Jól lekövethető, hogy megfelelő játékkal több olyan kört is tudunk produkálni, amiben nemcsak hogy óriási előnyt generálunk a boardon, de az ellenfél nem is nagyon tud mit tenni ellene. Nem csoda, hogy egyre inkább ellepik a Legendet ezek a deckek, de már a létra alsóbb szintjein is bőven akad belőlük – a 60% körüli winrate önmagáért beszél. A Blizzardot pedig joggal lehet számon kérni ezért, hiszen megint egy olyan lapból sül ki valami OP, amivel “manát lehet csalni”…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva