Counter Strike

Coldzera elkapta az IGL-betegséget, durván leromlott mióta ő irányít az SK-ban


A brazil zseni még életében nem játszott ilyen gyengén, nagy bajban lesz az SK, ha ez a terv is kudarcot vall.

Az IEM Sydney kudarcot keltő szereplése után az SK sorsdöntő változtatásra szánta el magát. Lecserélték a több éve irányító FalleN-t az IGL poziból, és beültették a helyére 2016 és 2017 legjobbját.

Coldzera kapta meg a karmesteri pálcát, de mostanra már lehet inkább vissza is adná szíve szerint.

Coldzera világ életében stabil teljesítményéről és kiegyensúlyozott, erős játékáról volt ismert. Ha visszanézünk akár három évvel korábbra, átlaga sosem zuhant 1.00 alá.

Mióta azonban nem csak saját játékára, de az irányításra is oda kell figyelni, a figyelemmegosztás meglátszik egyéni statjain is.

4 meccset játszottak az IEM Sydney óta coldzera irányításával, a brazil zseni azonban szinte mindegyiken alulmúlta önmagát. Ráadásul a négyből csak egyet tudtak megnyerni, papíron náluk gyengébb csapatok ellen. A K/D arány -14, az átlag csupán 0.92.

És nem csak a számok, hanem coldzera hasznossága is mélypontra került.

Ha ugyanis részletesebben megvizsgáljuk a statisztikát, az impact mutató extrém alacsonnyá vált coldzeránál. Összehasonlításképpen, még a kudarcos IEM Sydney alatt is 1.02 volt coldzera impact, vagyis mérkőzésre való hatásfok mutatója.

Ezzel szemben mióta IGL, a meccsek mutatott impact átlaga 0.74.re csökkent.

A statisztikák szerint tehát nem hogy sztárjátékos vagy húzóember lenne, hanem boltz után a második leggyengébb láncszem lett. És ezt egyelőre zseniális irányítással sem tudja kompenzálni, tekintve hogy csak nemrég kezdte.

Jó kérdés, hogy mi lesz a következő lépés az SK számára, ha ez a terv sem hozza meg a tőle elvárt sikert… Újabb forgatás? Újabb IGL csere? Role-variálás? Egy biztos, egyelőre ez a csere inkább csak árt, mint használ.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva