Hearthstone

Ehhez erős gyomor kell: LooGiiQQ Top 100-at ment Spiteful Warlockkal


Érdekes összeállítással próbálkozott a francia játékos, de bejött neki.

Egy hónapja már annak, hogy megjelent az új Hearthstone kiegészítő, a The Witchwood, és nagyjából mostanra jutottunk el oda, hogy a játékosok feladták a komolyabb kísérletezést, és inkább a már bevált koncepciókat igyekeznek minél jobban optimalizálni. Kivételek persze mindig vannak: ott van például LooGiiQQ, aki a Warlock esetében indult el egy érdekes irányba.

Cube? Control? Esetleg Zoo? Egyik sem! Pontosabban ezek egyfajta érdekes kombinációja, kiegészítve egy OP lappal, hiszen egy Spiteful Warlock lett a végeredmény, amivel aztán egészen Top 100 Legendig ment a francia játékos. Íme a lista:

LooGiiQQ paklija
AAECAf0GBuvCAsLOApfTAtHhApziAtvpAgz3BPIF2wbCCJ/CAsrDApvLAvfNAvLQAovlAujnAtfrAgA=

A Warlocknak ugyan nincs 10 manás spellje, mint a Druidnak, a Priestnek vagy éppen a Mage-nek, a Free From Amber óta azonban tudjuk, hogy egy 8 manás varázslat is abszolút meghozza a kívánt hatást. Abból pedig már akad szerencsére: a Twisting Nether az, amivel a legjobban ki tudja sütni a class a Spiteful képességét.

Emellé a mondhatni már megszokott “Neutral csomag” került be, kiegészítve a Warlock erős démonjaival, a Despicable Dreadlorddal, a Doomguarddal és a Voidlorddal, melyeket a Skull of the Man’ari segítségével ki is lehet csalni. Jellegre igazából kicsit olyan a deck, mint egy általánosnak mondható Zoo pakli, csak kevesebb 1-droppal, valamint jóval erősebb mid- és late-game-mel.

Ami miatt határozottan elgondolkodtató a deck, azok a matchupok. A Spiteful Druidnak alapvetően nagy előnye, hogy a mezőny nagy része ellen 5-10% előnyből indul, de pont azzal Paladinnal szemben van hátrányban, ami ellen a fenti Warlock verziónak vannak jó lapjai – leginkább a Despicable Dreadlord, de a Twisting Nether is olyan eszköz, amihez hasonlója sincs a Druidnak.

Ilyen kis mintával persze közel sem jelenthetjük ki, hogy ez lenne az új meta breaker – arról nem is beszélve, hogy elég nagy esély van a Spiteful Summoner nerfjére pár héten belül. Ám addig is akinek megvannak a deckhez a lapok, az tehet vele egy próbát felüdülés gyanánt!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva