Hearthstone

Végtelen sebzésre vágysz? Ice Block nélkül is létezik Exodia Mage


Mutatjuk, hogy néz ki a pakli a mostani metában.

A kombó vonalat képviselő Exodia Mage ugyan sosem volt ott a legerősebb és legnépszerűbb deckek között, de így is állandó résztvevője volt a metának az elmúlt egy évben – a The Witchwood megjelenésével és a Standard rotációval aztán egyik pillanatról a másikra eltűnt szinte teljesen. Ebben persze óriási szerepe volt annak, hogy az Ice Block átkerült a Hall of Fame-be, hiszen a pakli így elveszítette a legfontosabb védekező lapját.

Maga a végtelen kombó persze még mindig összehozható, csak éppen érdemes kicsit másmilyen decket építeni köré a Secret híján. Tilmann például dobta a Quest vonalat, és inkább más irányba indult – végül az alábbi deckkel ment le Legendig ebben a szezonban, 57 százalékos győzelmi arányt produkálva 92 meccsen, ami ráadásul jócskán megugrott a nerfek után (11-4). Íme a legfrissebb lista:

Tilmann paklija
AAECAf0ECOYE7QXsB7gI2sUCm9MCzesCt/ECC02KAfsBnALJA6sElscCudEC1+ECluQCpvACAA==

Elsőre furcsának tűnhet, hogy több kombóelemből is egy darab van csupán a deckben, de szerencsére ez is bőven elég. Mutatjuk, mi a győzelem pontos menete:

  1. A Sorcerer’s Apprentice legyen a kézben, mint a legolcsóbb lény.
  2. Le kell másolni kétszer Simulacrummal.
  3. Jön egy Leyline Manipulator, ami nullára olcsóbbítja a másolatokat.
  4. Innentől egy körön belül (kereken 10 manából) kifér az Archmage Antonidas + Sorcerer’s Apprentice + 2 másolat + Molten Reflection kombó, ami után rögtön meg is kapjuk az első ajándék Fireballt, innentől pedig végtelen sebzést oszthatunk ki.

Ideáig persze valahogy el is kell jutni, így nem csoda, hogy csupa board clear (Dragon’s Fury, Blizzard, Flamestrike, Doomsayer), leszedés (Polymorph, Meteor, Voodoo Doll), gyógyulás (Arcane Artificer, Frost Lich Jaina) és laphúzás (Arcane Intellect, Loot Hoarder, Novice Engineer) a pakli maradék része, vagyis mindent a kombónak rendelünk alá. Egészen odáig viszont nagyjából úgy működik a deck, mint egy Big Spell Mage.

Ami a matchupokat illeti, a sok direkt sebzéssel játszó (pl. Tempo Mage), illetve Midrange jellegű deckek tudnak problémát okozni, a lassabb, kontrollosabb, illetve a terülős összeállítások ellen viszont egészen jók a pakli esélyei. Ha szívesen játszanál egy ilyesfajta kombó deckkel, akkor érdemes kipróbálni – kevesen fognak rá számítani, az egészen biztos.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva