Hearthstone

Teljesen kiakadtak a játékosok a “titkos” Tess Greymane nerf miatt


Pontosan úgy gyengült a lap, mint korábban Yogg-Saron, mégsem jár érte kárpótlás.

Tegnap este – kissé váratlan módon – megérkezett a legújabb patch a Hearthstone-hoz: a 11.2-es sorszámú frissítés elsősorban a júniusi speciális eseményeket készíti elő, de néhány játékmechanikai változtatást is tartalmazott.

Utóbbiak között akad egy olyan is, ami sokaknál kiverte a biztosítékot:

Tess Greymane képessége mostantól félbeszakad, ha meghal, kikerül a játékból, silence vagy transform effektet kap, illetve ha valamelyik játékos meghal.

Emellett 30 lapban korlátozták a képességét, illetve mostantól a Hero kártyákat is kijátssza újból.

Jogos a felháborodás

Aki régebb óta játszik, annak feltűnhet, hogy ez pontosan ugyanaz a nerf, amit a Yogg-Saron, Hope’s End kapott annak idején, 2016 őszén. Az akkor egyértelműen gyengítésnek lett elkönyvelve, ami azt jelenti, hogy magát a lapot is teljes áron lehetett betörni a frissítést követően. Most azonban nem ez a helyzet: Tess Greymane-ért nem jár extra dust, változtatás ide vagy oda.

Érdemes megjegyezni, hogy nem ez az egyetlen lap, ami közvetlenül gyengült az update-tel. A Blizzard ugyanis a Lynessa Sunsorrow működésén is változtatott: itt is 30-ban korlátozták a másolt spellek mennyiségét, de ami fontosabb, hogy mostantól véletlenszerű sorrendben fogja ezeket megismételni. Eddig a kijátszások sorrendjét reprodukálta a lap, így lehetett vele kalkulálni, mostantól azonban megszűnik ez az előny – igaz, hozzá kell tenni, hogy a Blizzard eredetileg is így tervezte a lapot, csak valamiért nem így működött eddig. Ettől persze még a lényeg nem változik: ez a lap is gyengébb lett.

Önmagában nézve az mindenképpen örömteli, hogy a Blizzard próbál következetes lenni, és megegyező szabályrendszert szeretne alkalmazni a hasonló kártyák esetében. A fő baj az, hogy mindez következetlenséggel párosul, hiszen a korábbi példa alapján egyértelműen nerfről van szó – csak remélni tudjuk, hogy a fejlesztők is belátják ezt, és ha már változtattak, legalább az extra dust is jár majd az érintett lap(ok)ért.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva