Hearthstone

Most akkor mire is szavazunk? Íme minden tudnivaló a Hearthstone Global Games-ről


Ez már a magyar Hearthstone-válogatottra hamarosan.

Tegnap este megkezdődött a szavazás a Hearthstone Global Games-re: ahogy tavaly, úgy az idei évben is a közönség dönthet arról, hogy kik képviseljék az egyes nemzeteket a versenysorozatban. A résztvevő országok között ott vagyunk mi is, így érdemes szavazni – már csak azért is, mert ajándék pakk is jár a voksért.

Szavazzatok ingyen pakkért: kik alkossák a magyar Hearthstone-válogatottat?

De mi is pontosan ez a Hearthstone Global Games? A HGG egy nemzetközi torna, melyen összesen 48 ország vesz részt a világ minden tájáról. Az idei évben az alábbi nemzetek kaptak meghívót a versenyre:

  • Európa (28): Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság Finnország, Franciaország, Fehéroroszország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Izrael, Kazahsztán, Lengyelország, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Szlovákia, Törökország, Ukrajna
  • Ázsia-Óceánia (13): Ausztrália, Dél-Korea, Fülöp-szigetek, Hongkong, Indonézia, Japán, Kína, Malajzia, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld, Új-Zéland, Vietnam
  • Amerika (7): Argentína, Brazília, Chile, Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Peru

Minden országot négy játékos fog képviselni, akik csapatban játszanak majd: minden ugyanolyan lesz, mint egy normál versenyen, csak nem egyedül ülnek majd a játékosok a Hearthstone előtt, hanem négyen. A csapatkapitány minden országból az lett, aki a legtöbb HCT-pontot gyűjtötte a Season 1 során, az utána következő nyolc játékos közül pedig tovább három kerülhet be – róluk szavazunk most.

Ami a lebonyolítást illeti, ez némileg változott tavalyhoz képest: a verseny egy hatfordulós, svájci rendszerű szakasszal indul majd. Ez lesz mind közül a leghosszabb, hiszen július 16-tól szeptember 6-ig tart majd: ez alatt minden héten egy mérkőzés vár majd a válogatottakra. Innen a Top 16 jut tovább a második szakaszra, szeptember 18-27. között egy dupla versenyt tartanak majd, ez dönt majd a Top 8-ról – ennyien jutnak a HGG fináléjába, melyet a november eleji BlizzConon rendeznek majd.

Ez vár tehát a magyarokra, akik 2017-ben (akkor Exigo, PenhaDani, ChaiNCalleR, Exair összeállításban) szépen helytálltak, hiszen az első csoportkört túlélve a Top 24-ig jutottak. Reméljük, hogy idén még ennél is szebb eredménnyel zárják majd a versenyt – addig is ne felejtsetek el szavazni azokra, akik szerintetek méltóak lennének arra, hogy képviseljék hazánkat.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva