Counter Strike

Teszt: Mennyire eszi az fps-t az új Panorama UI?


Csökkent, nőtt vagy stagnál az fps a Panorama UI mellett? Ezt néztük meg élesben!

A tegnap este érkezett Panorama UI egy igencsak megosztó kérdése, hogy mennyivel változott az fps a béta kliens alkalmával. A hazai közösség rendkívül megosztott a témával kapcsolatban, egyesek szerint +100 fps-sel több lett a bétában, mások szerint pedig 200-zal csökkent ez az érték. Megnéztük hát mi is, hogy egy viszonylag friss, középkategóriás gépnek mennyire tesz be a Panorama UI.

Mivel jelenleg nem érhető el az FPS Benchmark pálya a béta kliens alól, ezért a már korábban is alkalmazott technikát használtam, ugyan azon a pályán, ugyan azt a mozdulatsort végeztem el mindkét alkalommal és megnéztem, hogy mennyivel változott a minimum, illetve az átlag fps.

A teszt során minimális volt az eltérés, az 5 fps különbség igazából bőven a mérési hibahatáron belül van, 400 fps felett pedig ez a különbség elhanyagolható. Ezúttal jó iparosmunkát végeztek a Valve fejlesztői, a sokak által beharangozott fps többlet viszont nem csapott arcon bennünket. Nem hiába, hiszen nem magától a Panorama UI-tól vártuk eddig sem ezt az fps boostot, hanem a Source 2 motortól, amit még nem hozott el a Valve. Ezidáig azt hittük, hogy a Source 2 alapkelléke a Panorama UI-nak, Dota 2 esetén ugyanis egyszerre érkezett meg a két újdonság, de úgy tűnik, hogy a jelenlegi motoron is képesek voltak megvalósítani az új felületet. Ettől függetlenül persze van rá esély, hogy megkapjuk a Source 2 motort a későbbiekben, de ez még a jövő zenéje.

Az biztos, hogy akinek modern gépe van, annak nem kell félni az fps csökkenéstől a Panorama UI esetén. Természetesen más konfigurációval számolhatunk eltérésre, de a nemzetközi fórumokon sem számoltak be a játékosok óriási fps csökkenésről.

Tesztkonfig:
Processzor: Intel i5-8400 @ fix 3,8 Ghz
Alaplap: Asrock B360M Pro4
Memória: 8 Gb DDR4 2666 Mhz
VGA: Gainward GTX 1060 6gb Phoenix GS
SSD: Intel 320 80 Gb

CS:GO beállítások:
1920×1080
Full minimum minden
4X AA
Minden off

A teszthez használt programok:
OBS Studio
FRAPS

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva