Fortnite

Téves kitiltás vagy jogsértés? Híres streamerek sorát bannolta a Twitch


Fortnite, Overwatch és LoL streamer is van köztük.

Jó néhány Twitch streamer kapott 24 órás bant nemrég, szám szerint minimum öten, az indok pedig állítólag azért, mert Juice WRLD nevű rappertől játszottak le számot.

A lista nem rövid: a TSM Fortnite profija Daequan Loco, az Overwatch League DPS játékosa Jay “sinatraa” Won, a korábbi balhés Overwatch liga játékos, ma már straemer Félix “xQc” Lengyel, egy másik Overwatch streamer Pokelawls, a Fortnite streamer Avery “Avxry” Lopriore, illetve a szintén Fortnite streamer Kristen “KittyPlays” Valnicek, valamint a League of Legends Cloud9 csapatának játékosa, Zach “Sneaky” Scuderi is.

Az indok a DMCA (Digital Millennium Copyright Act, vagyis a szerzői jogok megsértése) megszegése. Ez hivatott megvédi az olyan szolgáltatókat, mint például a Twitch, a szerzői jog megsértésétől, amennyiben a vállalat megfelel a szabályoknak. A Twitch nem volt hajlandó megjegyzést fűzni a szolgáltatási jogsértésekhez, de azt elmondta, hogy ezeket a folyamatokat a harmadik fél jogtulajdonosai kezelik (ez esetben az Interscope Records lemezkiadó, amellyel Juice WRLD-nek is van szerződése).

Az egyes szerzői jogok megsértése esetén a tartalom azonnali eltávolítását és átmeneti tiltást von maga után, a sorozatos megszegés pedig végleges bant eredményez. 

Rengeteg streamer hallgat zenét streamelés közben, sőt sokan engedik a nézőknek, hogy kiválasszák, mi menjen, “xQc” is erről számolt be.

Később poénosra fogta a figurát, mondta, hogy készüljenek a nézői, mert pár napig kellemetlen ordibálós zenét fog lejátszani addig, amíg meg nem találja azt a lejátszási listát, ami nem szegi meg a DMCA-t.

Juice WRLD is megszóltalt az ügyben, félreértés történhetett, és elnézést kért mindenkitől Twitteren.

A bannolt streamerek kommentjeiből kiderül, hogy nem haragszanak a rapperre, és imádják a zenéjét.

Nagy baj nem történt, a Friday Fortnite tornán résztvevő “Daequan” és “Avxry” is részt vehetett, az egyik szervező, KEEMSTAR elintézte, hogy feloldják a tiltást.

Azt nem tudni pontosan, hogy ki a felelős az egészért, valószínű, hogy csak hiba csúszott a gépezetbe, mivel ugyan emiatt tényleg lehetne tiltani, de gyakorlatilag az ingyen reklámot (vagyis, hogy valaki a streamjén egy adott énekes zenéjét játssza le) szinte mindenki szereti.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva