Overwatch

Így kéne máshol is: börtön vár a dél-koreai cheat fejlesztőre, aki 50 milliót kaszált a csaláson


Nem bántak kesztyűs kézzel a fejlesztővel, börtönbe dugtak egy cheat készítőt Dél-Koreában.

Dél-Koreában szigorú törvények uralkodnak, ezt már régóta tudjuk! A Dotesports oldala nemrég számolt be arról, hogy ez a gaming világra is kőkeményen vonatkozik, egy 28 éves hacker 1 év börtönt és 2 év felfüggesztettet kapott csalása miatt.

A férfi nem kevés pénzt, nagyjából 50 millió forintot kaszált egy általa létrehozott programmal. A csalásról egyelőre nincs bővebb információ, de el tudjuk képzelni, hogy milyen csalásokat lehetett vele létrehozni. Halhatatlanság, CD mentes képességek, és még sorolhatnánk. Mivel hosszú időn keresztül kereskedett vele, rengeteg kárt okozott a cégnek, ezért lett az ítélet ilyen kemény.

Képtalálat a következőre: „overwatch”
forrás: bnetcmsus-a.akamaihd.net

Idén már két másik Overwatch hackert is megbüntettek: egyikőjüket két év felfüggesztett börtönbüntetésre, másikukat majdnem 3 millió forintra. Összesen 13-at kaptak el januárban, közülük 10 még ítéletre vár. A Blizzard egyedül persze nem lenne képes ilyen tisztogatásra, összedolgoznak a szöuli nemzeti rendőrség cyber biztonságáért felelős részlegével, hogy elkapják a dél-koreai csalókat. A szóban forgó cheat fejlesztő közel kimaxolta börtönbüntetését, két év letöltendő és 5 millió forint befizetése a legsúlyosabb ítélet a helyi törvények szerint.

A boostolás, meccs leadás és hackelés egy komoly biznisz Dél-Koreában. Rengeteg pénz van benne, ráadásul a gaming kávézókból hozzá lehet férni a játékokhoz, így nehéz lenyomozni a csalókat.

forrás: CityShor

Tavaly megkönnyítette a nyomozók munkáját a Blizzard: egy koreai szociális biztonsági számot kellett beütni ahhoz, hogy az Overwatch-ba be tudjunk jelentkezni. Azoknak a játékosoknak, akik külföldi Battle.net felhasználókat használnak, szükségük van egy fizetett licencre ahhoz, hogy elérjék a játékot az említett kávézókból.

De persze nem csak az utcán, a profi világban is vannak elítélt csalók. Az Overwatch League-ben szereplő Dallas Fuel profiját, Son “OGE” Min-seokot négy meccsre tiltották el emiatt, míg a Philadelpia Fusion tankját, Kim “Sado” Su-mint nem kevesebb, mint 30-ra!

Jó lenne, ha ennyire komolyan vennék a csalást és mások virtuális megkárosítását máshol is!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva