Counter Strike

Az Event Pass ellenére egyre zuhan a PUBG népszerűsége, a CS:GO sem áll jobban


Már megint csökkent a játékosbázis a PUBG és a CS:GO esetében is.

Korábban írtunk róla, hogy a PUBG Event Pass-a mekkora siker lett, ám ezúttal borúsabb híreket hoztunk. Úgy tűnik, hogy az Event Pass ellenére nem sikerült növelni a játékosbázist, sőt még tovább csökkent a játékosszám a legutóbbi hónaphoz képest. Ezúttal a peak már 2 millió alá csökkent, az átlagos játékosszám is kevesebb lett 85 ezerrel, így már kevesebb, mint 800 ezer játékos játszik átlagosan napi szinten a játékkal.

A januári arany korszakhoz képest az átlagos és a csúcs játékosszám is feleződött. Ennek több oka is lehet, egyrészt sokan megunták/más játékra váltottak, de tekintve a jelenlegi battle royale trendet, van miből választaniuk. A másik oka a nyár, ilyenkor általában kevesebb időt töltenek az emberek a gép előtt. A harmadik ok pedig Kína, ugyanis valamiért itt is megállt az ugrásszerű növekedés. Ennek a hátterében nagy valószínűséggel az áll, hogy már nem lehet olyan összegű pénzeket farmolni a PUBG-vel és a csalni sem olyan könnyű már, mint korábban.

Egyes információk szerint a kínai piac arra vár, hogy a PUBG free-to-play legyen, de erre a jelen szituációk közepette kevés esélyt látunk. Egyébként annyira nem rossz a helyzet, ha a többi játékot hozzávesszük.

Az utóbbi időben mindössze a GTA V és a Warframe játékosbázisa nőtt. A CS:GO játékosbázisa viszont folyamatosan változik, ez javarészt a VACnet hatékony működésének köszönhető. A mostani Summer Sale alatt pedig óriási kedvezményt kapott a játék, de ennek ellenére sem nőtt a bázis, ideje kitalálni a Valve-nak is valami csodaszert, amivel vissza tudja csábítani a játékosokat.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva