Gaming

Júliusban nagyobb áresés várható videókártya fronton


Megéri várni a vásárlással, legalább pár napot a hírek szerint.

A korábban hódító bányász-láz az utóbbi időben jócskán leült, hiszen a bitcoin és az altcoinok árfolyama nem ment vissza az év eleji csúcs közelébe. Emiatt már nem olyan vonzó az iparág a nagyközönség számára, így a videókártyákat sem kapkodják már el. A videókártyákat pedig felhalmozták a gyártók, így pedig hogy dugig vannak a készletek, jókora túlkínálat alakult ki.

A Digitimes forrásai szerint júliusban pedig egy kellemes 20%-os árcsökkenés várható. Emellett pedig a használtpiacon is jóval több kártya jelenhet meg a nyár folyamán, egyrészt azért mert nem éri meg annyira bányászni, mint korábban. Másrészt pedig az egyes pletykák szerint az Nvidia nemsokára bejelenti a 11. generációt, a bejelentést pedig az augusztusi Gamescom idejére várják.

Az állítólagos prototípus

Az internetet körbejárta már a 11. generációs (Turning) prototípusa, ez pedig nem minden, ugyanis a TSMC elismerte, hogy megkezdték a GDDR6 memóriamodulok gyártását. Az nem kérdés, hogy ezek az új generációs kártyákon fognak landolni.

Szóval azoknak, akik mostanában terveztek videókártyát újítani, megérheti várni, ha minden igaz, akkor a 11. széria előtti bejelentésig a gyártók megpróbálják majd eladni a jelenleg készleten ragadt áruikat. Az év végére pedig már remélhetőleg megérkeznek az új generáció képviselői.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva