Counter Strike

Újabb FPL botrány: day0s feljutott, majd 48 óra múlva kidobták 4 éves VAC bannos accountja miatt


Day0s 2014-ben bukott le csalással, de úgy tűnik 4 év után is kísérti a múlt. Hatalmas lehetőségtől esett el a fiatal francia.

Júniusban day0s eszméletlen hónapot produkált az FPL-C küzdelmei során. Az FPL előszobájaként ismert Challenger szezon lényege, hogy a hónap legjobbja automatikusan meghívót kap a profik közé, az FPL mezőnyébe. Day0s pedig ellenállhatatlanul ment előre egész hónapban, több mint száz pontot vert a második helyezettre. 67%-os győzelmi aránya majdnem világrekord, hiszen az FPL legdurvább hónapját ZywOo állította fel 70%-al.

A FACEIT júluis 2-án 16:30-kor hivatalosan is bejelentette, day0s jutott fel az európai FPL-C mezőnyből a profik közé:

Day0s has qualified for FPL from r/GlobalOffensive

Aztán jött a hidegzuhany, még aznap 22:30-kor day0s körül minden összedőlt. Egy 2014-es VAC bannos account miatt nem csak az FPL helyet bukta el, de két éves FACEIT bant is kapott:

Az esetet day0s természetesen azonnal elismerte egy posztban, kiemelve pár részt a történetből:

  • 2014-ben, fiatalon kapta a VAC bant MM-en történt csalásért
  • Sosem gondolta volna, hogy komolyan foglalkozni akar majd a CS-vel, hülyültek csak a haverokkal a vicces meccsek érdekében
  • Azóta soha nem folyamodott segédprogramokhoz, FACEIT-en pláne nem
  • Csapattársai és a többi játékos sosem panaszkodott rá, még az ellenfelek sem emlegették gyanús playerként

Az egész célja természetesen a FACEIT adminok jobb belátásra bírása volt. Hogy ha valaki fiatalon, 4 évvel ezelőtt csaláshoz folyamodik, később hadd kapjon második esélyt, amikor már komolyan szeretné venni.

A FACEIT-et persze nem sikerült meggyőzni, maradt a 2 éves eltiltás és az FPL-ből való kizárás.

Day0s esete már nem az első a felnövekvő generáció tagjainál. Fiatal kis srácok viccesnek tartják lecsalni az ellenfelet, ám felnőve ez örökre megbélyegezni őket. Régen nem volt ilyen, hiszen nem volt ennyire könnyű csaláshoz jutni, és poénnak sem tartotta senki a dolgot.

Most viszont pontosan ezt a korszakot éljük, aminek egy-egy feltörekvő profi a járulékos áldozata.

UPDATE: Az FPL felelős menedzsere újabb bizonyítékokat hozott fel day0s ellen, melyek szerint több bannolt accountja is van. Némelyik csak 2 éves, jóval frissebb mint a 4 éves VAC ban amint vitatkoznak. Nagyon úgy tűnik tehát hogy a francia srác többször is használt segédprogramokat:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva