Gaming

Botrány: Kalózjátékok árusításával bukott le az Amazon


Elég kellemetlen helyzetbe került az Amazon, magyarázkodhatnak hamarosan egy sort.

Az Amazon elég erős promókkal készült a Prime Day alkalmából. A nemrég megjelent Frostpunk, ami míg Steamen 30 $-ba kerül, addig az Amazonon mindössze 3$-t kértek a játékért. Ez egyértelműen nagyon jó vételnek tűnik, a probléma az egésszel az, hogy úgy tűnik van egy kis turpisság a dologban, méghozzá a szemfüles játékosok megtalálták egy bizonyos “Galaxy64.dll”-t a fájlok között, ami nem más, mint a GOG egyedi telepítőjének az egyik összetevője, emellett még további nyomokat találtak, ami arra utal, hogy ez bizony a DRM mentes GOG verzió átalakított változata lesz, aminek a fájljait újracsomagolták és eladták Amazon verzióként “Ace Media Group LLC” felirattal fémjelezve.

A Frostpunkot levették a kínálatból, de úgy tűnik nem ez volt az egyetlen játék, ami így járt, a Surviving Mars esetén is ugyan ez játszódott le, azóta ez is lekerült a kínálatból. Természetesen az Amazont is megkeresték a problémával, akik időközben leszedték a problémás játékokat és “dolgoznak az ügyön”, de azt, hogy mi lesz azokkal, akik megvásárolták vagy hogy egyáltalán van-e bármilyen félnivalójuk, azt még nem tudni, túl sok információt nem közöltek az Amazonos

A Surviving Mars fejlesztői is kiadtak egy közleményt, amiben arra biztatják azokat, akik éltek az Amazon akciójával, hogy kérjék vissza a pénzüket, ugyanis nem legális formában történt ez az árusítás, így a későbbi frissítések sem fognak működni az Amazonos verziókkal.

Elég kellemetlen ügy, főleg hogy a napokban tartják a Prime Day-t, ami az Amazon legnagyobb kaliberű nyári akcióit összesíti. Hivatalos közleményt még nem adott ki a cég, várjuk a részleteket.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva