Counter Strike

“Értsük már meg, a Twitch-en minden csaj k*rva” – a CS:GO streamer élő adásban bannoltatta magát


JasonR szarkasztikus humorára úgy tűnik ma nem volt vevő a Twitch. Már ha egyáltalán tényleg viccnek szánta.

A népszerű streamer csatornájára érkezve hibaüzenet fogad minket ma reggeltől, jasonR csatiját ugyanis törölte a Twitch. A bannolás oka egyszerű, egy durva, szexista mondattal vívta ki az oldal haragját. Az állítása szerint viccnek szánt mondat közfelháborodást keltett, csak úgy záporoztak jasonR csatijára a reportok.

A videót és a róla vonatkozó klippeket azóta eltávolította a Twitch. Egyetlen YouTube változat maradt csak fenn az utókornak, innen ismerjük a sztorit:

“People need to understand, that every single f.ckin girl on Twitch is a lil f.ckin whore!” Szabad fordításban a lényeg kb ez: Értsük már meg, hogy a Twitch-en minden egyes lány egy kis k*rva! – utalva ezzel a testi adottságaikkal érvényesülni próbáló streamerekre.

A probléma persze valós, és egyes esetekben akár igaza is lehet jasonR-nak. Na persze nem abban, hogy így beszél a nőkről, hanem hogy vannak olyan streamerek, akik ügyesség és sajátos stílus helyett csak adottságaikkal próbálnak kitűnni.

De ilyen hangnemben akkor sem beszélünk másokról, főleg nem ilyen jelzőkkel.

A Twitch egyből le is csapott, törölte a csatornát és annak minden tartalmát. A 2017 óta naponta streamelő jasonR sokat bukott tehát ezzel a kijelentéssel, amit akár poénnak szánt akár nem, valóban vállalhatatlan. A szexizmusnak és a megkülönböztetésnek semmi helye egy ilyen platformon.

JasonR természetesen a #freeJRNASTY hashtaggel válaszolt a dologra, a közösség segítségét kérve. Tény, hogy a kommentek között van pár támogatója, aki viccnek fogja fel az elhangzottakat, de egy ilyet kizárt, hogy megússzon valaki. A példát statuáló bannolást kizárt, hogy feloldja a Twitch. És szerintünk innentől senki más se számítson ennél enyhébb bánásmódra.

A Twitch fél évvel ezelőtt egyébként maga is nyíltan kiállt a magukat mutogató streamerekkel szemben. Így a jasonR által elmondottakkal ők is tisztába vannak, tesznek is ellene, de nem ilyen formában, ahogy a streamer tette:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva