Counter Strike

“Elb*sztátok a Trust Factoromat, élvezhetetlen a játék” – a Valve egyből válaszolt


Sosem volt még ilyen könnyű a rankup egy játékos beszámolója szerint, így viszont halál unalmas lett a játék.

A Trust Factor bevezetését hatalmas örömmel fogadták a játékosok. A rendszer ugyanis nem kevesebbet ígért, mint hogy mostantól mindenki hasonló hozzáállású társakat és ellenfeleket kap majd. A csalók csalókat, a trollkodók olyanokat akik csak funolnak, a tryhard játékosok pedig szintén kemény küzdőket. Azt azonban senki nem gondolta, hogy ha ez tényleg így lesz, akkor komoly gond is lehet belőle.

Mostanra viszont éppen ez a helyzet alakult ki, a Trust Factor kezd bizonyos esetkben ártalmas lenni a játékra.

Az alacsony Trust Factor ugyanis nem tesz különbséget az okok között. Akinek alacsony, azt mindet egy kalap alá veszi. A trollkodót a csalóval, a sokat reportolt játékost a mikrofon nélküli, sosem infózókkal. És hogy mennyire képes elrontani a játékot egy-egy ilyen összemosás, azt most egy konkrét sztorin keresztül ismerhettük meg:

“70 győzelemmel sikerült Silver Elite-ből Sasba másznom, két év kihagyás után. Örülni azonban mégsem tudok a dolognak. A meccskeresésnél ugyanis nem rangom, hanem a Trust Factor pontszámom alapján kezdett összedobni emberekkel. Mivel sokat kihagytam, alacsony Trust Factorral kezdtem, de régen jól ment, így a többi alacsony Trust Factoros játékost rommá lövöm.

30+ killes meccseim vannak állandóan, és mindegyik után kapom is tömegesen a reportokat. Ezáltal még alacsonyabb lett a Trust Factor pontszámom, és legalább 10 ranggal vagyok minden meccsen az ellenfelek fölött. 6 éves az accountom, level 12-es, 1400 órával és legalább 30 fizetős játékkal. Nehogy már a veszíteni képtelen ellenfelek állandó reportja miatt soha többé ne játszhassak normális meccset.”

Elnézve az általa beküldött meccseket, ez tényleg minden, csak nem élvezetes játék…

Az ügy nagy nyilvánosságot kapott és gyorsan terjedt, elégedetlenkedők százai csatlakoztak a beszélgetéshez. Így a VACnet kapcsán megismert, közösségi médiában meglepően aktív Valve fejlesztő, John McDonald gyorsan be is avatkozott a dologba:

“Kérlek írd meg nekem saját Steam ID-dat, illetve bárki aki hasonló cipőben jár, keressen meg! A tárgyba írjátok be “my trust factor” és írjatok, ha ilyet tapasztaltok.”

A rövid történet két fontos és örömteli dolgot is bizonyít számunkra. Az első, hogy a Valve továbbra is odafigyel a játékosokra és a legégetőbb problémákra, és próbálnak is azonnali megoldást kínálni rá. Az állandó UPDATE-ek és ez a mostani akció kezd megnyugtatni minket, hogy a Valve tényleg komolyan törődik a CS:GO közösséggel, ami eddig nem feltétlenül volt jellemző.

A másik tanulság, hogy van kiút a jogtalanul alacsony Trust Factorból. Aki hasonlót tapasztal, John McDonald kérésére már küldheti is saját Steam ID-ját a “my trust factor” tárgymezővel: [email protected]

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva