Hearthstone

Mivel lehet versenyt nyerni az új metában? Íme Trec győztes deckjei


Lezajlott a HCT Germany verseny.

Lezajlott a most elstartolt új Hearthstone-szezon első európai tornája, a HCT Germany, ahol a korábbi kvalifikációs versenyek után 16 játékos csapott össze a 15 ezer dolláros díjalapért és a 191 HCT-pontért. A torna legfőbb érdekessége az volt, hogy itt lehetett használni először a The Boomsday Project lapjait.

Lássuk először is, mivel játszottak a résztvevők! A legnépszerűbb class nem meglepő mód a Druid volt: mind a 16 induló hozott ilyen paklit – a többség a Malygos verziót, de további négy változattal is próbálkoztak. A használati rangsorban a Warlock, a Rogue és a Hunter vannak még ott az élmezőnyben, ezek azok a class-ok, amiket a mezőny legalább fele használt. De örömteli, hogy mind a 9 class képviseltette magát – ilyen értelemben szerencsére nem szűkült a meta a Witchwood-érához képest, legalábbis egyelőre.

Természetesen még nagyon korai szakaszában járunk az új metának, ami a paklikon is érződik, hiszen általánosságban elmondható, hogy

nagyon óvatosak volt a játékosok, többnyire a már bevált deckeket hozták egy-két kisebb változtatással.

HCT Germany – a használt paklik

  • 16 Druid (12 Malygos, 1 Spiteful, 1 Big, 1 Token, 1 Togwaggle)
  • 13 Warlock (6 Even, 5 Zoo, 1 Cube, 1 Control)
  • 10 Rogue (6 Odd, 3 Miracle, 1 Quest)
  • 8 Hunter (4 Spell, 3 Recruit, 1 Secret)
  • 5 Shaman (5 Shudderwock)
  • 4 Mage (2 Tempo, 1 Aggro, 1 Big Spell)
  • 3 Warrior (2 Control, 1 Odd)
  • 3 Paladin (3 Odd)
  • 2 Priest (2 OTK)

A verseny végül francia házidöntőt hozott, ahol Trec 3:1 arányban győzedelmeskedett Kaláxz ellen, így övé lett az 5 ezer dolláros fődíj, illetve a mellé járó 15 HCT-pont. Az elődöntőig a német kolmari, illetve a mezőny legismertebb játékosa, a holland Thijs jutottak még el.

A verseny győztese, Trec | Kép: Twitter

A győztes paklik

Lássuk, hogy Trec milyen lineuppal húzta be az első helyet a versenyen.

Token Druid

Az új kiegészítővel újból nőni látszik a Token Druid népszerűsége, pedig túl sok lapot nem kapott – Trec sem használt szinte semmit az új kiegészítőből az egy szem Giggling Inventort leszámítva.

Trec Token Druid paklija
AAECAZICBMLOApnTAoTmAuL4Ag1AX/0C9wPmBYUI5AigzQKHzgKY0gKe0gLb0wLX7wIA

Shudderwock Shaman

Egy újabb bevált pakli a Witchwood-érából, amiben szintén egyetlen új kártya szerepel csupán. Igaz, az az egy igen nagyot tud szólni, hiszen az Electra Stormsurge-ről van szó, amely mind a board clear lapokkal, mind a Healing Rainnel, mind pedig a Far Sighttal remek párosítás.

Trec Shudderwock Shaman paklija
AAECAaoICP8F08UCnOICq+cCw+oCp+4C7/cCmfsCC4EE9QTeBf4Fsgb7DJfBAsfBApvLAvPnAu/xAgA=

Zoo Warlock

Az amúgy sem gyenge Zoo Warlock a Soul Infusion képében kapott egy igen erős buff lapot, ami mind az új Doubling Imppel, mint pedig a Saronite Chain Ganggel nagyon erős kombót alkot.

Trec Zoo Warlock paklija
AAECAf0GApziAo+CAw4whAH3BM4Hwgj3DJvLAp/OAvLQAtHhAofoAu/xAvT3AtP4AgA=

Odd Warrior

Az Odd Warrior a Witchwood-éra nagy részében eléggé radar alatt volt, most azonban felemelkedni látszik – Trec verziójában a minimális Mech-vonal (Omega Assembly, Zilliax, Dyn-o-Matic) és a félig ide sorolható Giggling Inventor jelentik az újdonságot.

Trec Odd Warrior
AAECAQcMogL8BKoGkAfRwwKixwLPxwLN7wKe+AKD+wKe+wKggAMJS6IE3gX/B5vCAsrnArrsAp3wAuL4AgA=

Ezekkel a paklikkal nyerte meg tehát Trec a The Boomsday Project megjelenése utáni első nagy Hearthstone-versenyt. Reméljük, hogy a class-ok terén tapasztalható változatosság a jövőben is megmarad majd!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva