Fortnite

Úgy tűnik vége a Fortnite-láznak, innen már csak lefelé visz az út?


Érdekes hírek érkeztek a Fortnite-tal kapcsolatban, könnyen lehet, hogy a játék túl van már az aranykorán.

A tomboló nyár ellenére a júliusi hónap alatt 8,2 milliárd dollárt termelt a játékipar, ami 3%-os növekedést jelent az 1 évvel korábbi eredményekhez képest. Ez a növekedés főként a konzoloknak volt köszönhető.

A legnépszerűbb játékok – július | Forrás: Superdata

“A Fortnite aranykora már mögöttünk lehet” – az elemzők szerint, ugyanis a korábbi óriási növekedéshez képest ebben a hónapban csupán 2%-kal nőtt a játékból származó jövedelem, mindazok ellenére, hogy az Epic a hónap közepén hozta ki a Season 5-öt és vele együtt az új battle pass-t. A Fortnite óriási népszerűsége egyértelműen az ingyenességében van, viszont most fognak jönni az AAA kategóriás ellenfelek, ami miatt sokan eltávolodhatnak a játéktól.  Ennek ellenére akkora játékosbázisra tett szert a Fortnite, hogy jó ideig biztosan találkozni fogunk még vele a legnépszerűbb címek között.

A konzolon még mindig a legnépszerűbb játék a Fortnite, PC-n viszont lemaradásban van és csak az 5. legnépszerűbb, ezzel megelőzve a PUBG-t. A mobil fronton pedig a top 10-be se fért be, de nem csoda, hiszen az androidos eszközökön még csak rendkívül korlátozottan elérhető a játék, a teljes térhódításhoz az iOS platform pedig kevésnek bizonyult.

A Grand Theft Auto visszatért a nyeregbe az “After Hours” update-tel, aminek köszönhetően az éven ebben a hónapban hozta a legnagyobb bevételt a játék.

Forrás: Superdata

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva