R6

Maverick nerf elemzés: ezért volt szükség a játék történelmének leggyorsabb gyengítésére


Nem nyújtott elég counterplay-t a forrasztólámpa.

Múlt héten már beszámoltunk arról, hogy pár nappal az Operation Grim Sky tesztelése után máris nerfelték Mavericket tesztszerveren.

Ez rekord: soha, senkit nem gyengítettek még ilyen gyorsan az R6 történelme során.

Nem mehettünk el szó nélkül emellett, hisz voltak nekünk olyan operátoraink, mint Ela, vagy Lion, akiről pontosan lehetett tudni, hogy túl erős formában érkeztek az éles szervekre.

No de mi a helyzet Maverickkel, miért pont őt nerfelték ennyire gyorsan?

Kapcsolódó kép
forrás: VGR.com

Nos ezt egy mondatban biztosan nem lehet kifejteni: az tuti, hogy a Ubisoft összekapta magát az utóbbi időben (csalók elleni ténykedéseikre gondolunk elsősorban) – ezen a lépésen is érezhető, hogy jobban törődnek a Rainbow Six Siege-dzsel, mint korábban.

Mielőtt mély fejtegetésbe kezdenénk, mutatjuk azt a videót, ami alapján véleményt formálunk (szerk: már korábban is gondolkodtunk egy ilyen cikken, ez a videó tette biztossá, hogy meg is születik).

A készítője “Get_Flanked”, akit csak ajánlani tudunk azok számára, akik még nem ismerték: rengeteg érdekes videót gyárt, és jó az előadásmódja is.

Elmondása szerint (is) jó döntések születtek: a füstgránát túl sok utlity-vel ruházta fel az ebben amúgy is bővelkedő támadót, míg a Blowtorch hangjának növelése elengedhetetlen volt – szerinte ebben rejlik az ő ereje.

Ezt egy kiváló szituációval példázza, melyből a képet ki is vágtuk:

Két lyukat vágott a falon, melyek által rálát az alsó szintre (korábban kémlelte, senki nem volt ott), illetve egy általános rotációs helyet fed fel. Türelmesen kivár, tartja a szöget, majd killt szerez.

Mondhatnánk, hogy nagy cucc, ezt másokkal is meg lehet csinálni, de míg egy Thremite/Hibana által robbantott lyuk óriási és hangos, addig ez pont ideális méretű és ami még fontosabb: halk.

Magyarul ha épp senki nem figyelte azt a falat, akkor jó eséllyel gondolhatja úgy a védő, hogy a semmiből lőtték le – ezek után nem kell ecsetelni, hogy jogos volt-e a kütyü hangerejének növelése, alapvetően ez az, ami megadja a counterplay-t (nem elvárható a védőktől, hogy folyamatosan figyeljék egyszerre az összes falat).

Képtalálat a következőre: „maverick rainbow six siege”
forrás: youtube

Így is jó eséllyel erős maradt Maverick, rengeteg potenciál rejlik benne, ezt ki is emeli a youtuber: míg Lion és Ela egysíkú, Mavhoz képest egyszerű operátorok, addig a friss támadóval rengeteg meccset le kell nyomni, mire kinyerjük a maximális értéket belőle.

Végül egy tanáccsal zárjuk cikkünket: mi pontosan ugyanolyan könnyen lőhetünk vissza a lyukon át, mint Maverick, így ha azt látjuk (vagy halljuk), hogy épp vág egyet, akkor ne habozzunk arrafelé lőni, ugyanis mivel kicsi a hatótávolsága a forrasztólámpának, ezért jó eséllyel kill lesz a vége (ha mégse, akkor is tudjuk a pozícióját, és máris nem feltétlen meri folytatni, amit elkezdett).

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva