Hearthstone

Savjz divatot teremtett a Resurrect Priest legújabb verziójával


Érezhetően megnőtt a pakli népszerűsége az elmúlt napokban.

Aki szokta nézni Savjz adásait, az jól tudja, hogy nincs az az őrült ötlet, amire a finn Hearthstone streamer ne gerjedne rá. Néha aztán az off-meta deckek közül is betalál valamelyik – ez történt nemrég a Resurrect Priest paklival is, amit Asmodai is megpörgetett a közelmúltban, méghozzá igen eredményesen, hiszen három napon keresztül folyamatosan Top 100-ban volt vele.


Nem Asmodai az egyetlen, akit megihletett Savjz deckje, a HSReplay frissen közzétett statisztikájából ugyanis kiderül, hogy érezhetően megnőtt a pakli népszerűsége. Az alábbi képen látható, hogy a Resurrect Priest használati aránya az elmúlt egy hétben 0.5%-ról 2%-ra emelkedett, amivel a második legnagyobb előrelépést mutatta be az Even Warlock mögött. És bár a 2% nem tűnik soknak, a gyakorlatban ez már azt jelenti, hogy ott van a 20-25 legtöbbet használt deck között – ennek eddig a közelében sem volt.

Kép: HSReplay.net

A paklit akár Big Priestnek is nevezhetnénk, hiszen a mechanika hasonló: itt is a méretes lények “kicsalására” törekszünk a pakliból. Ugyanakkor a Resurrect Priest elnevezés azért is áll közelebb az igazsághoz, mert sokkal inkább kombó jellegű, mint a fél-egy évvel ezelőtt igazán népszerű Priest-variáns. A legfontosabb kulcslap a Diamond Spellstone, amivel ha sikerül feltámasztani a Prophet Velen – Malygos párost, akkor könnyedén szétlőhetjük az ellenfelet a Mind Blastokkal.

Savjz / Asmodai Resurrect Priest deckje
AAECAa0GCgm0A+0F0wrXCtLBAr7IAsLOAqCAA42CAwqhBOUE0cEC2MEC5cwCtM4C8M8C6NAC4+kCn+sCAA==

Maga a pakli egyébként nem ennyire egydimenziós, sokféle kombinációval összejöhet a győzelem. A lényeket a legjobban a Shadow Essence, illetve az új Legendary, a Zerek’s Cloning Gallery segítségével lehet előcsalni a deckből. Szerencsés esetben már rögtön ezután nyerhetünk, hiszen ha sikerül lemásolni Velent, Malygos-t, illetve a két Radiant Elementalt is, akkor 0-ért lőhetjük a 20-at sebző Mind Blastokat (a Shadow Visions is segít). Természetesen nem mindig ilyen ideális a helyzet, ezért ott van a Gilded Gargoyle is, amivel Coinokat gyárthatunk, elősegítve az alternatív OTK-kombókat. De ott van a Lyra the Sunshard is, amit szintén meg lehet pörgetni alaposan az olcsóbbítások mellett.

Az új lapok közül befért még deckbe a legnépszerűbb Neutral Boomsday Legendary, a Zilliax is, ami leginkább az aggro deckek ellen bizonyulhat hasznosnak – ha sikerül lemásolni Shadow Essence -szel, akkor masszív gyógyulással segítheti életben maradásunkat. Hiába “szemeteli tele” a resurrect merítésünket, ennyi áldozatot mindenképp érdemes bevállalni.

Egy szó mind száz: úgy tűnik, hogy viszonylag sokan rápörögtek a Savjz / Asmodai féle Priest deckre – ha megtetszett a lista, akkor tégy vele egy próbát te is bátran, hiszen az eredmények azt mutatják, hogy egyáltalán nem reménytelen pakli!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva