League of Legends

Vége a Bronz V pokolnak, jön a Vas IV! 2019-től megkapjuk az Iron és Grandmaster tiereket


Egy Tieren belül ráadásul csak 4 divízió kap helyet a jövőben. Ezzel biztosítaná a Riot a tierek közötti könnyebb átjárást.

Jövőre már nem a Bronz lesz a legnépesebb tábor a League of Legends világában. A Riot fejlesztői egy rövid videó keretein belül beavattak minket 2019-es terveikbe, ami komoly változásokat hoz a ranked rendszerbe.

Jövőre két új tier is bekerül a játékba, érkezik az Iron (Vas) és a Grandmaster (Nagymester).

Áprilisban már megszellőztette a Riot, hogy valami hasonlóra készülnek. Tudtunk az új tierekről, de arról nem, hogy hova kerülnek a listán és mi lesz a nevük. Mostanra ez is kiderült:

  • Az Iron a Bronz elé kerül, vagyis ez lesz a legkisebb ranked tier amit csak el tudunk képzelni.
  • A Grandmaster pedig a Challenger és a Master közé kerül, vagyis átveszi a második legnagyobb tier szerepét.

A fejlesztők természetesen az okokat is elárulták. A továbbiakban szeretnék elkerülni a fontos tierek alján, vagyis a Diamond és Bronz V-ben veszteglő tömegeket. Azzal, hogy Diamond alé egy új Tier kerül, csak a tényleg oda valók jutnak majd el Diamondig. Ugyanez igaz Bronzra is. Az ottani ELO poklot is felszámolja majd az Iron érkezése 2019-ben.

 

Az új tierek mellett a divíziókat is megvariálja a Riot, egy tieren belül az eddigi 5 helyett csak 4 kategória lesz. Nincs több Bronz V vagy Silver V poén, mostantól ugyanis IV lesz a tierek alja. A Riot szerint a divíziók számának csökkentésével a tiereken belül, és két új ranked tier bevonásával javulni fog a tierek közötti átjárás. Akár még az ügyességi szint minimális emelkedésével is.

Ezzel pedig javul a játékélmény és egyenlőbb meccseket játszhatunk majd.

A teljes bejelentővideót itt találjátok angolul:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva