Fortnite

Vulkán Loot Lake-en? – Több százezer embert vesznek hülyére a streamerek


Igazán etikátlan, amit néhány streamer művel mostanában.

Egyértelmű, a Fortnite közösség tűkön ül, hogy kiderüljön, mit okoz a Kocka az Epic Games lövöldéjében. Biztosan szignifikáns változások és újítások fognak érkezni az esemény okán, ám erre valószínűleg csak a következő szezon startjakor fogunk válaszokat kapni. Szeptember 27-e pedig még négy nap múlva érkezik csak, mégis képesek a clickbait streamerek átverni több százezer kíváncsi játékost.

Szinte biztos, hogy a célközönség a fiatalabb generáció, de akkor is gerinctelen, amit sokan mostanában űznek. Egy populáris teória szerint, a Kocka, ami Paradise Palms mellett “nőtt ki a földből” (egy villámmal érkezett), majd vándorolt keresztül a Battle Royale szigeten, maga mögött hagyva földbe égetett rúnákat, majd pedig feloldódott Loot Lake-ben, egy vulkánt fog képezni Loot Lake-re, vagy Loot Lake helyére. Nyakatekert teória, de abból a szempontból indokolt lenne, hogy már ráfér egy vérfrissítés arra a térségre, szinte senki sem ugrik oda a játékok elején, hiszen körülbelül csak a nevében van Loot, gyakorlatban alig találni arrafelé hasznos tárgyakat, fegyvereket.

Vulkánra utaló nyom a forrásfájlokban – SiloxLeaks

S mivel populáris a teória, ezért nagyon sokan készpénznek is veszik, az új keletű csalók pedig éppen ezt kezdték el kihasználni. Néhányan azzal hirdetik a közvetítésüket, hogy hamarosan elindul Loot Lake esemény, aminek a végeredményeképpen megjelenik majd egy vulkán a pályán. Minderről zéró hivatalos információt találni az interneten, mégis több százezren kattintanak a közvetítésekre és nézik gyakorlatilag a semmit.

youtube.com

Egy példa erre az őrületre a képen látható úriember streamje, amin tökéletesen látszik, hogy mennyire effektív ez az átverés. A streamer órákon keresztül guggol Loot Lake-en Playground módban, mialatt a kamerakép alatt pörög egy visszaszámláló, aminek láttán az emberek azt hiszik történni fog valami. Nos, az igazság az, hogy semmi sem történik a visszaszámláló lejártakor, a játékos szimplán újraindítja az órát és várja, hogy megérkezzen az újabb csapat balek. Mint láthatjuk, a képmetszet készítésének pillanatában 106 és fél ezer ember nézte a semmit. Ami talán még félelmetesebb ennél, az az, hogy néhányakat még arra is rá tudnak venni ezek a csalók, hogy pénzt küldjenek nekik a nézők.

Több órás streamek a semmiről – YouTube

Sajnos nem csak egy-két ember kezdte el a saját malmára fordítani a vizet ezzel a metódussal. Nincs olyan esemény, a Fortnite-ban, amit ne jelentene be előre az Epic Games, így ha olyan reklámot, vagy streamet láttok, ami egy be nem jelentett játékon belüli eseményről szól, ne hagyjátok befolyásolni magatokat.

Ha bármi történni fog Loot Lake-kel még ebben a szezonban, az Epic Games biztosan időben fog róla szólni, ha nem szól a kiadó, akkor legkorábban szeptember 27-én várható megoldás a nagy kérdésre: Mégis mit fog eredményezni a Kocka és a rúnák megjelenése?

A borítókép illusztráció!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva