Fortnite

Az impulzus vásárlás csodája, avagy miért volt zseniális piaci húzás a Dark Bomber


Rég volt ennyire jó húzása az Epic-nek.

Az Epic Games a mai nappal bebizonyította, hogy igenis képes meglepetést okozni. Tény, hogy ha úgy vesszük, a Dark Bombert már az ötödik szezon utolsó küldetéshetén előrejelezték, ám arra senki sem számított, hogy bárminemű előjel nélkül megérkezhet az Item Shopba. Ez pedig szinte biztos, hogy több embert “vett meg”, mintha előre tudtuk volna az érkezését.

 

A kérdés már csak az, hogy hogyan csinálta mindezt a kiadó. Valamint az hogy miért nem teszi mindezt az összes skin esetében? Ugyanis az impulzusvásárlás egy igazán effektív módja az emberek “manipulálásának”. Egy ilyen “a semmiből előbukkanó” skin szinte biztos, hogy több pénztárcát megrengetett. Lehetséges, hogy az emberek tudják a tudatalattijukban, hogy még nagy valószínűséggel visszatér a skin később, ám a meglepetés ereje cselekvésre készteti őket.

 

This is how Thunder Crash looks like with 5 kills. Greatest pick by far from r/FortNiteBR

Félig meddig ezért is működik az alap Item Shop rendszer. A nap mint nap változó ciklusok pont ugyan ezt váltják ki a játékosokból, ám érzékelhetően kisebb hatással, hiszen azokat a kozmetikai tárgyakat már látta előtte a közösség legjava. Viszont ezeket az új, előre még csak nem is leakelt skineket, igazán effektíven lehet értékesíteni.

Nem tudjuk hogyan csinálta az Epic Games, hogy magát az Outfitet el tudta rejteni a közösség elől, anélkül, hogy az adatbányászok előre tudták volna jelezni, de a jövőben is ezt kellene tenniük, ugyanis így tényleg nagy hatása van az újonnan megjelenő tartalmaknak.

Epic Games

Arról nem is beszélve, hogy zseniális lett a Dark Bomber tartalmak árazása. 1200 V-Bucks egy olyan Pickaxe-ért, ami ugyan úgy el van látva speciális effektusokkal, mint az 1500 V-Bucks-os “párja”? Egy 1200 V-Bucks értékű Rare Outfit, amihez még táska is jár? Valakinek fizetésemelés jár az Epic Games központjában, ugyanis ezzel a húzással szinte biztos, hogy nagyot kaszált a cég.

 

Are we not going to talk about how sneaky Epic was sliding this skin in without it being leaked? Very Smooth! from r/FortNiteBR

Ellenben a jövőben felvet mindez egy újabb kérdést, mitől lesz egy Outfit Epic vagy Legendary ritkaságú? Ha most már a Rare kiadások is táskával érkeznek, akkor miért érné meg nekünk ennél drágábbat venni? Vagy mivel éri majd el az Epic Games, hogy ténylegesen többet érjenek az Epic és Legendary ritkaságú tárgyak? A folytonos változtatásoknak köszönhetően a korábban megjelent tárgyak értéke csökken csak, így most már ideje lenne kialakítani egy fenntartható rendszert, ami nem írja felül a szabályokat minden egyes ciklussal.

 

A Dark Bomber megjelenése egyértelműen nagy hatással volt a játékra, még talán sosem volt olyan új tárgy, ami ennyire zseniálisan lett volna kezelve az Epic által. Kíváncsian várjuk, hogy ez egy exkluzív helyzet volt-e, vagy mostanra tényleg tanult a korábbi hibáiból a kiadó és a jövőben még több váratlan megjelenés érkezik majd.

Borítókép: Fortnite Photography

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva