Hearthstone

Bűnösök és áldozatok: ők csalták le a tajvaniaktól a Szingapúr elleni meccset


Így történt az eset, ami miatt tajvant kizárták a HGG-ből.

Ahogy arról tegnap már olvashattatok, a Blizzard váratlanul kizárta a tajvani válogatottat a Hearthstone Global Games döntőjéből, kiderült ugyanis, hogy az ázsiai csapat stream snipe-olt a Szingapúr elleni meccsen.

A Top 16-os meccseket online játszották a csapatok, melyekről 15 perces késleltetéssel figyelhették a közvetítés a nézők. Igen ám, ez azonban lehetőséget adott a játékosok számára a csalásra, az elhúzódó meccseken ugyanis információkat szerezhettek így az ellenfélről – ezt használta ki Tajvan is.

Az Odd Warrior (Tajvan) és a Deathrattle Hunter (Szingapúr) közötti játszma 27 percig tartott, a végjátékban pedig a tajvaniak “lelesték” az élő streamről, hogy a Szingapúriak eldobták a Mind Control Tech-et az egyik Trackingnek. Így pontosan tudták, hogy ezt a lapot már nem kell körbejátszaniuk.

Íme a közvetítés az összecsapásról, az ominózus meccs 1 óra 1 percnél kezdődik.

A történet igazi vesztesei tom60229 és reall, az utóbbi által feltöltött videó és Skype beszélgetés (ezek alapján lettek kizárva) alapján ugyanis ők ártatlanok a történetben. A balhét persze közösen viszi el a csapat, ami mondani sem kell, óriási presztízsveszteség az aktuális világbajnok, tom60229 számára, az igazi bűnbak azonban Roger és Shaky. Íme a csalást bizonyító beszélgetés:

[reall] – Várj, nála van az MC Tech!
[Shaky] – Eldobta Trackingnek.
[reall] – Honnan tudod?
[Roger] – Most látta.
[Shaky] – Láttam.
[reall] – Hogy láttad? *csend*
[Shaky] – “Dinamikus nézetből.”
[mindenki más] – Dinamikus nézetből? *nevetés*

Utóbbi alatt Shaky persze a stream snipingot értette, amiről úgy tűnik, hogy Roger is tudott (ők ketten egyébként csapattársak), reall és tom ellenben nem.

A kritikus pillanat

Bárhogy is történt, az nem lehet kérdés, hogy a fenti eset hatalmas gyomros a tajvani Hearthstone-nak, ami leginkább tom60229 számára lehet borzasztóan frusztráló, hiszen azok után, hogy ázsia történetének legkomolyabb HS-eredményét elérve megnyerte a legutóbbi világbajnokságot, most csalásba keveredett a csapattársainak hála. Ez pedig óriási csapás mind az ő, mint a tajvani Hearthstone megítélésének…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva