PUBG

Esport ready? – Még a mai napig csalhat bárki lebukás nélkül a fejlesztők lustasága miatt


Tűzzel-vassal küzdenek a csalók ellen, de a játék megjelenése óta nem tudták megoldani a csomagok titkosítását.

Nem épp mai téma, nagyjából egy éve beszéltünk házon belül arról, hogy írjunk-e arról, hogy a PUBG Corp. titkosítatlan csomagokkal kommunikál a szerver-kliens között. Ekkor leszavaztuk a témát, hiszen reméltük, hogy hamarosan kijavítják és nem akartuk rivaldafényt adni a módszernek, amivel gyakorlatilag bárki csalhat a lebukás veszélye nélkül. Azóta eltelt egy év és a mai napig nem tettek semmit a fejlesztők az ügy érdekében, nemrég pedig redditen is felkapták a témát, ezért úgy gondoltuk, hogy nem halogatjuk tovább, aki akar csalni, az úgyis fog elvégre.

Miről is van szó pontosan?

Az online játékok esetén folyamatosan kommunikál a szerverrel a gépünk, mindezt adatcsomagok formájában. Ezt titkosítani, illetve korlátozni szokták annak érdekében, hogy ne tudhassunk meg olyan információt, amiről nem kellene, hogy tudjunk. Ez a PUBG esetében azt jelenti, hogy a gépünk minden adatot megkap, ami a pályán zajlik, pontosan meg tudjuk határozni az ellenfelek helyzetét, ha ezeket a csomagokat egy szoftver segítségével kirajzoltatjuk.

Akár csak a fentebbi ábrán, minden szükséges infót láthatjuk, tudjuk, hogy a térkép mely részén, mely házakban vannak az ellenfeleink, hol van a drop, tehát egy komplett radar hackkel ér fel az egész történet.

Ez még csak nem is a “legjobb” rész

Oké, ezek után nyilván mindenki arra gondol, hogy a gépünkön fut a hack és majd jól elkap a 4 anti-cheat közül majd valamelyik. Ez a teória ott vérzik el, hogy nem kell a gépünkön semmit futtatni. Elég az, ha egy másik eszköz ugyan azon a hálózaton van mint mi, elindítja a másik gépen a programot és máris a szeme elé tárul minden. A másik gépen nyugodtan nézheti nagyban a térképet, lootolhat kedvére,bemehet a körbe azon az útvonalon, ahol nincsenek ellenfelek, és kedvére beveheti az üres területet és csak várnia kell. Az egészből pedig semmi nem fog látszódni, csak annyi, hogy az illetőnek mindig szerencséje van a helyezkedéssel. Jut szembe, ingyen hozzájuthat bárki a cucchoz, még csak fizetni sem kell érte, mai napig működik.

Miért nem titkosítanak? 

Remek kérdés, fogalmunk sincs. Az 1.0 környékén arra vártunk, hogy hamarosan majd megteszik az elkövetkezendő patch-ekben, akkoriban volt azért bőven hiba, így feltételeztük, hogy azokra koncentrálnak. Azóta eltelt közel egy év, kijött az 1.0, számos új hiba látott napvilágot, a packetek pedig még mindig titkosítatlanok, pedig a BattlEye is meg tudná oldani, ugyanis ez az anti-cheat rendelkezik ilyen funkcióval, csak azt a PUBG fejlesztői nem implementálták. Azóta 4 anti-cheat van a játékba, de egyikkel sem állították be ezt a funkciót.  Nincs az az online kvalifikáció, amit ne lehetne emiatt lecsalni.

A PUBG Corp. nem reagált az esettel kapcsolatban.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva