Hearthstone

Máshová szeretnéd menteni a Hearthstone screenshotokat? Van megoldás!


Egy egyszerű trükkel megoldható, hogy ne közvetlenül az Asztalra kerüljenek a képek.

Aki a Hearthstone asztali verziójával játszik, az meglehetősen könnyen, egyetlen gombnyomással le tudja menteni az aktuális képernyőképet, bármiféle utómunka vagy segédprogram nélkül. Ám míg a Blizzard többi játékában (és általánosságban a legtöbb játékban) létezik egy-egy dedikált mappa a screenshotok számára, addig a Hearthstone esetében sajnos nincs meg ez az extra kényelem, hiszen a játék közvetlenül az Asztalra menti a képeket. Ez pedig tud kellemetlen lenni – például akkor, ha rövid idő alatt sok képet készítünk ilyen módon.

Joggal merül fel a kérdés: nem lehet változtatni azon, hogy hova mentse a screenshotokat a játék? A válasz az, hogy de, lehet, a megoldás azonban trükkös, hiszen “hivatalos” módszerek helyett a Hearthstone fájlokban kell egy kicsit turkálnunk…

Így állíthatod át

A célmappa átírása igényel némi trükközést, de szerencsére nem kell hozzá semmilyen program vagy letöltés, igazából néhány kattintás csupán az egész. Íme a tennivalók lépésről lépésre:

  1. Keresd meg azt a mappát, ahol a játék fájljai találhatóak. Ez nagy valószínűséggel a C:\Users\ [felhasználóneved] \AppData\Local\Blizzard\Hearthstone mappa lesz.
  2. Keresd meg az options.txt fájlt.
  3. Másold be az alábbi sort a dokumentum végére: screenshotDirectory=C:\Users\ [felhasználóneved] \Desktop\Screenshots
  4. Ekkor a játék egy, az Asztalon található “Screenshots” mappába fogja menteni a képernyőképeket, nem közvetlenül a Desktopra.

A fenti könyvtár helyett természetesen bármi mást meg lehet nevezni, attól függően, hogy mit szeretnél, hova mentse a képeket a játék.

Ez a kis trükk igen hasznos lehet azoknak, akik gyakran használják a screenshot funkciót, vagy egyszerűen csak nem szeretnék teleszemetelni az Asztalt mindenféle fájlokkal. Magára a játékra semmilyen hatással nincs a fenti módosítás, így nyugodtan elvégezhetitek, ha azt szeretnétek, hogy máshova kerüljenek a képernyőképek. Használjátok egészséggel!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva