League of Legends

Kína teljes LoL-lázban ég – Nézőcsúcsot döntött az Invictus Gaming alázása


A korábbi nézőcsúcs szintén a 2018-as Worlds alatt esett.

A 2017-es Worlds alatt mindenki eldobta az agyát az SKT RNG meccsen látott nézői csúcstól. A LoL VB története során először fordult elő, hogy egy meccset összesen 100 millió ember nézzen egyszerre!

A 2018-as World azonban úgy mosta el a tavalyi rekordot, mintha ott sem lett volna.

A siker titka egyszerű volt, csupán két fontos lépés kellett hozzá. Végy egy kínai nézők számára közeli helyszínt, hogy ne legyen időeltolódás. Imádkozz, hogy a kínai csapatok jó formában érkezzenek. 2018-ban mindkettőt sikerült megugrani, hiszen a koreai helyszín szinte a szomszédban van, és a csoportkör 3 kínai csapatából mindenki playoffba jutott.

Ennek köszönhetően már a csoportmeccsek is brutális nézettségre tettek szert, az RNG vs. tavalyi győztes Gen.G rangadót 130 millióan nézték, ami új rekord lett a VB történetében.

Az Invictus Gaming vs. G2 azonban még ezt is simán lenyomta!

A 2018-as Worlds első elődöntője amilyen sima volt a pályán, annyira kemény volt a számok nyelvén. Kínai nézők nélkül az 1 millió egyidejű nézőt is alig érte el a meccs. A kínai fanokkal kiegészülve viszont közel 150 millióan izgultak a képernyők előtt!

A fnatic vs. C9 elődöntő szinte biztosan nem dönti meg ezt a csúcsot, de még így is lehet rekorder. A kínai nézők nélküli rekord a tavalyi döntő tartja 2 millió nézővel. A vasárnap zajló EU vs. NA rangadó simán megdöntheti ezt a számot.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva