Hearthstone

3 Legendary a Top 4-ben: ezek a legtöbbet használt lapok a nerfek után


Jelenleg ezek a kártyák szerepelnek a legtöbb pakliban.

Több mint egy hét eltelt már a legutóbbi nerfek óta, amik nem forgatták fel fenekestül a metát, inkább csak kicsit módosítottak azon. A legnépszerűbb lapok listáján azonban mindenképpen érződik, hogy történt valami – már csak azért is, mert a Giggling Inventor képében a Hearthstone legtöbbet használt kártyáját nerfelték.

A népszerűségi rangsor élén ennek megfelelően történt jó néhány változás. Nézzük is gyorsan a listát – íme a 10 legtöbbet használt lap a patch óta a HSReplay adatai alapján. (Zárójelben a változás helyezésben az egy hónappal korábbihoz képest.)

  1. The Lich King – 24.9% (+3)
  2. Saronite Chain Gang – 22.2% (=)
  3. Zilliax – 21.9% (+19)
  4. Prince Keleseth – 21.3% (+1)
  5. Fungalmancer – 20.7% (-2)
  6. Fire Fly – 18.2% (+7)
  7. Mind Control Tech – 18.0% (+9)
  8. Gluttonous Ooze – 17.8% (-1)
  9. Mossy Horror – 17.6% (-3)
  10. Stonehill Defender – 16.4% (+4)

Látható, hogy a Giggling Inventor trónját egy Legendary lap, a The Lich King vette át, amely jelenleg minden negyedik deckben szerepel. A Saronite Chain Gang maradt a második helyen, a dobogó legalsó fokán pedig a nerfek egyik legnagyobb nyertesét, a Zilliaxot találjuk, ami a Top 20-on kívülről jött fel a legtöbbet használt lapok közé. Emiatt továbbra is találunk The Boomsday Projectben megjelent kártyát a legjobb tízben.

A negyedik helyen is egy Legendary lap figyel Prince Keleseth személyében, így az a fura helyzet állt elő, hogy a négy legtöbbet használt lap közül három Legendary. Ehhez hasonló aligha volt korábban a játék történetében.

A Fungalmancer, a Gluttonous Ooze és a Mossy Horror némileg hátrébb csúsztak, de még mindig ott vannak a Top 10-ben – utóbbit úgy tűnik nem felejtették el a Giggling Inventor nerf után a játékosok, ami érthető, hiszen kiváló ellenszere a Spreading Plague-nek is. Míg a maradék helyeket a Fire Fly, a Mind Control Tech és a Stonehill Defender töltik fel, melyek mind Top 10-en kívül voltak eddig.

A Druid visszaesését mi sem mutatja jobban, mint hogy három olyan lap van, ami kiszorult a legjobb tízből: a Nourish, a Wild Growth és a Swipe. Így jelenleg csupa Neutral kártya alkotja az élmezőnyt, sőt, a legnépszerűbb class lap sem a Druidé immáron, hiszen most már a Deathstalker Rexxaré ez a cím, amely egyébként a 14. az összesített listán.

Zárójelben mindenképpen érdemes megemlíteni a Carnivorous Cube-ot is, amely egy hónapja még csak a 26. volt a népszerűségi rangsorban, mostanra azonban egészen a 11. helyig jött előre, köszönhető nagyrészt annak, hogy a Deathrattle Hunter még népszerűbb lett a nerfek után.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva