PUBG

Úgy tűnik a PUBG anti-cheatje már a csalóknak sem ad instant örökös bant


Már a report rendszer sem az igazi? Finomítottak a dolgokon...

Elég érdekes dologra hívta fel a Adrenalinez a közösség figyelmét, a története szerint ugyanis a PUBG Corp. már nem olyan szigorú a csalókkal, mint korábban. Főhősünknek október 18-án sikerült belefutnia egy nyilvánvalóan csaló egyedbe, aki senkit nem kímélt a játéka során, úgy túrta le Adrinalinez társát, hogy esélye sem volt meglátni az illetőt.

Az csak rátett egy lapáttal, hogy “1776898306” nicknévvel játszott az illető, az ehhez hasonló számsorok sajnos elég gyakoriak azoknál a csalóknál, akiket nem érdekel az sem, ha lebuknak, hiszen pár dollárért már veszik is a következő accountot. A PUBG Corp. egyébként le is csapott az illetőre, viszont csak ideiglenes bannal sújtotta.

A rendszer kőkemény 24 órás bannal jutalmazta a szokatlan játékmenetért az illetőt. Ezt nemsokkal később egy újabb ban követte.

Ez alkalommal pedig 7 napot kapott a csaló, aki azóta ismét szabadon játszhat. Persze benne van az egészben, hogy a srác olyan ügyesen csalt, hogy az nem tűnt fel a PUBG Corp.-nak sem és csak néha lőtt 1-1 gyanúsat. Azért érdemes ránézni a statisztikáira, amelyek eléggé árulkodóak:

A srác leülte a büntetését és már nyugodtan játszhat, a 16,75-ös K/D azért valljuk be irigylésre méltó, de ott van a társa is, aki Adrinalinez szerint szintén csaló. Nem ez az első eset, mások is hasonlókról számoltak be az elmúlt időszakban.

Mi lehet ennek az oka?

Az utóbbi időben nagyon meggyűlt a fejlesztők és a játékosok baja az anti-cheat rendszerrel. Több alkalommal írtunk róla, hogy teljesen abszurd dolgok miatt osztott ki a rendszer végleges bant, olyan indokok miatt: mint az update utáni TPP/FPP bug, AMD driver, Nvidia driver . A support valószínűleg nem is igazán bírta a terhelést. Most pedig úgy tűnik, hogy minden egyes ügyet jobban átnéznek, ami nem feltétlenül probléma, csak azzal van gond, ha a fentebbihez hasonló ügyek is kicsúsznak a kezeik közül. Nemsokára behozzák a hardveres bant hivatalosan is, ha viszont ilyen elnézőek lesznek mindenkivel, akkor nagyon sokára lesz csak végleges az a ban…

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva