Gaming

Gamereket toboroz az USA hadserege, akik fizetett esportoló katonák lesznek


Az Amerikai Egyesült Államok hadserege ezzel az akcióval próbálja felkelteni a fiatalok érdeklődését, és lehetőséget biztosítani nekik.

Saját esport program, fizetett játékosok akik rendszeresen versenyeznek a hadsereg nevében. Az USA hadserege ezt a tervet tűzte zászlajára, és már gőzerővel be is indították a toborzást.

Esport csapatukba civilek és már szolgálatban lévő katonák egyaránt jelentkezhetnek.

Egyrészt olyan katonákat várnak, akik szolgálatukat esportolással töltenék. Illetve olyan civileket, akik emiatt a lehetőség miatt belépnének a hadseregbe. A felhívást Redditen (!!!) közzétevő Ryan Meaux őrmester így fogalmazott a projektről:

“Az esport program a Marketing és Elköteleződési Dandár része lesz, Fort Knox-ban. A legfőbb cél felkelteni a hadsereg iránti érdeklődést, és bemutatni milyen lehetőségek várnak itt a katonákra.”

Az esportoló katonákat ugyanaz a fizetést és juttatások illetik majd meg, mint bárki mást a Seregben. Emellett fizetik az esportolók minden engedélyét, a nevezési díjakat és utazásokat, és a teljes gamer felszerelést. Ráadásul hadi technológiák Beta tesztjébe is bevonják majd őket.

“Ez a kezdeményezés segít katonáinkat a fiatalok látóterébe helyezni és elfogadottabbá tenni a seregbe való bevonulást.”

Az USA hadserege még csak toborozza ugyan saját esport csapatát, de máris saját Twitch csatornát indítottak, érdemes lehet benézni oda is!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva