Hearthstone

Legendary és Epic nélküli paklik a Rastakhan után (#1) – Druid


Nézzük, mivel érdemes próbálkoznia azoknak, akik szerényebb készletből tudnak csak gazdálkodni.

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy a legmenőbb Legendary és Epic lapokkal tömje tele a deckjeit. Nem kell azonban kétségbe esni, ha szerényebb lapkészlettel rendelkezel, hiszen az alacsonyabb szinteken ezek nélkül is remekül lehet boldogulni. Cikksorozatunkban minden class-ból mutatunk nektek egy-egy paklit, amely kizárólag, Basic, Common és Rare lapokra építve is hozhat számotokra sikerélményt a Rastakhan’s Rumble utáni metában.

Budget Token Druid

A Token Druid már hosszú hónapok óta az egyik legnépszerűbb és legerősebb pakli a class-on belül, ami ráadásul nem is mondható kifejezetten drágának. Mi itt most persze egy olcsóbb verziót fogunk nektek tálalni, de a jó hír az, hogy a most következő alapokra építkezve viszonylag könnyen össze lehet tenni egy egészen erős decket. Íme a lista!

Budget Token Druid
AAECAZICAA9AX/0C9wPmBcQGhQjkCKDNApTSApjSAtHhAoTmAr/yAsaGAwA=

Mivel a pakli legjobb board-generálása, a Wispering Woods nem áll rendelkezésre, ezért nagyon óvatosan kell játszanunk a deckkel, hiszen túl sok “golyónk” nem lesz eltalálni az ellenfelet – ha a másik játékos lepucol mindent, akkor nehéz újból visszajönni a meccsbe. Éppen ezért türelmesen kell játszani:

  • Meg kell várni az alkalmat, amikor kialakíthatunk egy széles asztalt.
  • Ezt be kell védeni egy Soul of the Foresttel, hogy egy takarítás után is maradjanak lényeink.
  • Fontos, hogy csak akkor álljunk neki akciózni, ha már van nálunk legalább egy Savage Roar, hogy a következő körben egy jókorát odacsaphassunk a lényeinkkel.

Felmerül a kérdés, hogy lesz széles boardunk? Nos, erre két jó módszer van. Az egyik a Violet Teacher, akit az Oaken Summons segítségével is elő tudunk rántani, az olcsó spellek mellett (a Pounce főleg ezért került be) pedig pillanatok alatt tele tudja szórni az asztalt tokenekkel. Érdemes tudni, hogy ha a Power of the Wildra +1/+1-et kérünk, akkor már rögtön 2/2-es tokent fogunk kapni, a Teacher képessége ugyanis azonnal kisül. Lényeg a lényeg: csak akkor tegyük ki a Violet Teachert, ha az ellenfélnél üres a board, vagy ha rögtön ki is tudjuk sütni párszor a képességét.

A másik módszer a sokak által gyűlölt Spreading Plague, ami ebben a pakliban egyszerre védelem és nyerés. A legjobb, ha 10 manából el tudunk sütni egy Plague + Soul of the Forest kombót, így bebiztosítva, hogy a következő körünkre is maradjanak minionjaink, hogy aztán jöhessen a már említett Savage Roar. Ehhez persze érdemes megvárni, amíg legalább 4-5 lénye kint van az ellenfélnek.

A fentiekből elég egyértelműen lejön, hogy a győzelem szempontjából a Savage Roar a pakli kulcslapja, hiszen ezzel tudunk igazán sok sebzést bevinni. Éppen ezért körültekintő játékot és némi gyakorlást igényel a pakli, hiszen ha rosszul időzítjük a lapjainkat, akkor egész egyszerűen képtelenek leszünk nyerni – az egy-két körrel való előre tervezés itt végképp elengedhetetlen.

  • Ezt tartsd meg a játék elején: Wild Growth, Oaken Summons, Nourish

Milyen lapokkal lehet bővíteni?

Ha valaki tovább szeretné erősíteni a decket, akkor az alábbi Epic és Legendary lapokra támaszkodhat:

Cikksorozatunk következő részében a Hunter kerül majd terítékre.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva