Gaming

Vigyázat! Jogosan büntet meg a G2A, ha inaktív vagy a profilodon – a felhasználók őrjöngenek


Érdekes üzenet került elő a G2A Pay működéséről, 180 nap után jön az első büntetés, és utána minden hónapban folyamatosan.

A felháborodási hullámot a G2A Pay üzenete váltotta ki, melyben közölték az inaktív felhasználóval a büntetést. Mivel 180 napig nem lépett be az accountjába, 1 eurót levonta a számlájáról. Továbbá figyelmeztették, mostantól minden inaktivitással töltött hónap után ugyanígy levonják az 1 eurós büntetést.

A G2A Pénztárcából levont eurókat a Felhasználói Feltételek 2. paragrafusának 20. pontja alapján számítják fel. Ebben a pontban valóban, szó szerint így szerepel a szabály, ahogy a fenti emailben látható.

Továbbá azt is megemlíti, ez az összeg nem visszítéríthető.

Akár tetszik tehát akár nem, a G2A sajnos jogosan vonogatja le az 1 eurós bírságokat a felhasználóktól. Aki regisztrált és elfogadta a feltételeket, az bizony elfogadta ezt a bírságot is, amennyiben inaktív lesz.

A legnagyobb probléma az, hogy az emberek 99%-a el sem olvassa egy regisztráció során a Felhasználói Feltételeket, utána meg csodálkozik a bírságon.

A G2A Pay válaszában a fejlesztők leírták, miért szerepel a bírság az alapvető feltételek között.

“Az accountokat pénzbe kerül fenntartani. Informatikai infrastruktúra, szerverek, karbantartás, stb. Ha valaki nem használja az accountját, nem vásárol semmit, felesleges ezeket gondozni. Semmit nem kérünk a felhasználóktól, csak hogy fél évente egyszer logoljanak be. Nem kell venni semmit, csak jelentkezzenek be, ezzel is tudatva velünk, hogy még itt vannak.”

Ha jobban belegondolunk, fél évente egyszer bejelentkezni és kilépni, körülbelül 10 másodperces művelet. Valóban nem nagy kérés. A gond tényleg csak az volt a több ezer felháborodott felhasználónak, hogy nem tudtak magáról a szabályról.

Ezért mondjuk, nem árt elolvasni minden regisztrációnál a feltételeket, akkor nem ér ilyen meglepetés.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva