Fortnite

Már megint egy értelmetlen bővítés?! – Nincs szükség a Suppressed Sniper Rifle-re


Izzadságszagú újítás a láthatáron. Ideje lenne pihenni egy kicsit Epic Games.

A hétvége egyik legnagyobb híre egy leakelt új fegyver, a Suppressed Sniper Rifle érkezése volt. Az adatbányászok mostanában skineket alig, de legalább egyéb tartalmakat még elő tudnak kaparni a forrásfájlok közül, így derült fény egy eddig még nem látott fegyverre, ami hamarosan tovább bővítheti a Battle Royale mód fegyverarzenálját.

 

Ugyan az Epic Games még nem erősítette meg mindezt hivatalosan, azt tudjuk, hogy az ilyen jellegű leakek tízből kilenc alakalommal valósak, elvégre a hivatalos játékfájlok közül kerülnek elő. Nemcsak 3D modellt, hanem már hangokat is rejt a kliensünk, s a fájlok megnevezései alapján mind a Suppressed Sniper Rifle-höz tartoznak.

 

Mindez szép és jó, csak az igazat megvallva teljesen értelmetlen. Az tökéletesen látszik, hogy az Epic Games egy rendszert igyekszik kialakítani, miszerint minden fegyverkategóriának legyen “normál”, “heavy” és “suppressed” kiadása. A mesterlövész fegyverek esetében még nincs hang tompított verzió, biztosan ezt az űrt szeretnék hamarosan betömni a fejlesztők. Viszont ha egy kicsit is foglalkoznának a játék jelenlegi stádiumával, rájöhettek volna a kiadónál, hogy egyáltalán nincs szükség az ilyen jellegű “rendszerek” kialakítására.

A Bolt Action Sniper és a Heavy Sniper tökéletesen megvannak egymás mellett, sőt a Heavy talán még mindig igényelne egy kisebb nerfet. Elvégre ha valaki tisztán talál vele, akkor teljesen mindegy, hogy hallja-e az ellenfél a lövést vagy sem, szinte biztosan kill lesz a lövés eredménye. Itt persze el lehetne kezdeni vitázni azon, hogy a Sniperek lövéshangja nem a célpontunkon segít, hanem a többi játékos figyelmét kelti fel, így gyakorlatilag “lebuktathatjuk” a pozíciónkat a hangos fegyverdörgéssel. A helyzet viszont az, hogy ez teljesen jól van így!

Epic Games

A Suppressed Sniper Rifle ha még gyengébbet sebezne mint egy Bolt Action, még akkor is irtózatosan OP-nak lehetne nevezni, elvégre nincsen gyenge pontja. Egy fegyver, amit biztonságos távolságból használhatunk, már-már “ingyen” sebzésért, ráadásul még csak le se tudunk vele bukni, mert alig lehet hallani? Mégis ki gondolta, hogy ez jó ötlet lesz?!

Ez természetesen csak egy előzetes vélemény, de kételkedünk abban, hogy a valóság más képet mutatna majd a fegyver megjelenése után. Sajnos megint csak az érződik mindezen, hogy az Epic kezd kifogyni a tartalombővítésre ellőhető ötletekből, s “csak azért is” bevezetnek valami újat, mert ehhez van szokva a közösség. Néha pedig a kevesebb több lenne, nem hisszük, hogy a Fortnite közösség meglincselné a kiadót csak azért, mert a játékhibák javítására koncentrál egyszer, bárminemű újdonság nélkül.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva