Hearthstone

Váratlan lapok váratlan helyeken: a legérdekesebb paklik a hétvégi versenyről


Válogatás a Europe Winter Playoffs felhozatalából.

Ezen a hétvégén, január 12-én és 13-án rendezik a mostani Hearthstone Championship Tour-évad utolsó európai regionális selejtezőjét, a Europe Winter Playoffs-ot, ahol 80 játékos küzd meg a 4 kvalifikációs helyért – ennyien vehetnek majd részt a következő vb-selejtezőn, a Winter Championshipen.

A tét tehát igen komoly, ennek megfelelően pedig nyilván mindenki igyekezett a legerősebb lineupot összerakni a legjobb paklikkal. Ugyanakkor akadnak olyanok, akik bevállalósabbnak bizonyultak az átlagnál, és olyan lapokat, illetve paklikat is bevetettek, amik nem feltétlenül számítanak szokványosnak. Az alábbiakban összegyűjtöttük nektek a legérdekesebb paklikat a 320 deck közül.

Leeroy Jenkins —> Odd Warrior (exigo)

A mezőny egyetlen magyar játékosa exigo lesz, az ő lineupjáról ma reggel már olvashattatok. Mindenképpen szót kell ejteni azonban róla ebben az összeállításban is, hiszen az Odd Warrior paklija egyáltalán nem szokványos a nagyon komoly sebző potenciált tartogató Leeroy Jenkins, Faceless Manipulator, Carnivorous Cube vonallal, ami bizonyos matchupokban biztosíthatja a győzelemhez szükséges nyomást.

Snapjaw Shellfighter —> Odd Rogue (Thijs)

Thijs meglepő lappal dobta fel az Odd Rogue pakliját: a Snapjaw Shellfighter váratlan védelmet biztosíthat a kulcslapok (pl. Hench-Clan Thug) számára, vagy éppen elősegítheti a hatékony trade-elést.

Cloakscale Chemist —> Even Shaman (Felkeine, Maverick)

Az Even Shaman jellemzően többfajta buff effekttel is operál, éppen ezért nem árt, ha minél több olyan lény akad, ami könnyen megragad a boardon. A Cloakscale Chemist a Stealth + Divine Shield kombóval tökéletesen eleget tesz ennek a feltételnek.

Hex Lord Malacrass —> Big Spell Mage (Swidz, Yogg)

A sima laphúzásnál sokszor még jobb is a lapjaink lemásolása, hiszen így többször is elsüthetünk egy-egy fontos effektet. Egy kontroll paklinál ez különösen sokat számíthat – bizonyára erre apellált Swidz és Yogg is.

Tinkmaster Overspark —> Odd Paladin (Felkeine)

Curve-ön játszva ha az ellenfélnél nincs kint semmi, akkor 50% eséllyel kapunk egy 5/5-öt az egyik Silver Hand Recruit helyett, ez elég jó. Alternatívaként pedig megoldhat egy zavaró Tauntot vagy durva Deathrattle effektet az ellenfél térfelén – ha szerencsénk van, akkor még a mókuspajtás is összejön.

Shudderwock —> Midrange Shaman (Viper, Kolmari)

Azt hihettük, hogy a Saronite Chain Gang gyengítésének hála jó ideig nem fogjuk látni a Shudderwockot. Viper és Kolmari azonban most mégis bevetik egy Midrange deckben, méghozzá olyan módon, ahogy bizonyára a Blizzard is tervezte eredetileg: egy nagyon erős late game effektként.

Quest Warlock (Trec)

Trec az egyetlen a mezőnyben, aki bevállalta a Lakkari Sacrifice-t és így a Quest Warlockot. Érdemes lesz figyelni, mire megy majd a pakli a versenyen!

Egg Paladin (Renmen, Dimasik)

A Carnivorous Cube elsősorban a Hunter és a Warlock paklikban fog terrorizálni ezúttal is, vannak azonban ketten, akik inkább Paladint építettek köré, benne természetesen a Mechano-Eggel.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva