Hearthstone

A rugónak is megy az OTK: Malygos Rogue vitte Legendig J4CKIE-t


Az alábbi deckkel remekelt a napokban a brit játékos.

Az elmúlt egy év meglehetősen erős időszak volt a különféle kombópaklik számára a Hearthstone-ban, a meta lassulásával ugyanis megnyílt az út azon deckek előtt, melyek a leghatékonyabban képesek élni az elhúzódó meccsek által biztosított lehetőséggel – gondolva itt különösen az OTK, vagyis egy kör alatt nyerő paklikra. Szinte mindegyik class fel tudott mutatni legalább egy ilyen jellegű decket, és bár a Rogue ilyen tekintetben nem volt túlságosan sokat a reflektorfényben, J4CKIE most bizonyította, hogy Valeerát sem kell félteni.

A brit játékos nemrégiben egy Malygos Rogue deckkel futott neki a Rank 5 alatti metának, végül pedig el is érte vele a Legend szintet: az utolsó 24 meccséből 17-et megnyert, 71%-os győzelmi arányt hozva Legendig. Íme az általa használt lista:

J4CKIE Malygos Rogue deckje
AAECAaIHCLQD9gTtBffBAuXRAoDTAvDmAuz8Agu0AcQBzQO9BJsFxgWIB4YJ2+MC3+MC3voCAA==

Bár a kulcslap nyilván maga Malygos, a deck igazi erejét a Kobold Illusionist adja, hiszen ez az, amivel “ki tudjuk csalni” a kezünkből a +5 Spell Damage-t adó sárkányt anélkül, hogy rá kellene költenünk 9 manát. A Deathrattle-t persze közvetlenül, már a kijátszás körében ki szeretnénk sütni, amire két módszer is adódik. Az egyik, ha meghagyunk egy Necrium Blade-et 1 durability-vel, így az utolsó ütéssel aktiválhatjuk is a képességet. Ha azonban az ellenfél ezt nem hagyná (mert mondjuk leszedi a fegyverünket), akkor ott van a Necrium Vial is, amely ráadásul kétszer is kisüti a Deathrattle-t, és még olcsóbbítani is lehet a Preparation segítségével.

A jó időzítés természetesen elengedhetetlen, hiszen fontos, hogy a Malygos legyen az egyetlen minion a kezünkben. Mint ahogy az is, hogy nálunk legyenek a szükséges “összetevők”, vagyis maguk a sebző spellek: a Sinister Strike, az Eviscerate, a Shiv és a Razorpetal Volley által termelt pengelevelek. Nem kell persze mind – sőt, a Rogue hős, a Valeera the Hollow kijátszása még inkább segít, így ha ezzel már megvagyunk, akkor egy Kobold Illusionist + Preparation + Necrium Vial + Sinister Strike + Sinister Strike (másolat) + bármilyen sebző spell kombinációval 30 feletti direkt sebzést vihetünk be.

 

A kombóelemek “begyűjtését” rengeteg laphúzás segíti a deckben, ugyanakkor az időhúzás miatt elengedhetetlenek a védelmi funkciójú kártyák is, mint az Evasion, a Vanish vagy a Sap – de igazából a sebző spelleket is felhasználhatjuk erre a célra, csak ügyeljünk arra, hogy maradjon kellő mennyiségű muníció a győzelemre.

Aki tehát Rogue-ot játszana, de unja már az Odd, a Tempo, a Miracle vagy éppen a Quest változatokat, az bepróbálkozhat a fenti összeállítással is – J4CKIE-nél már bizonyított.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva